Nekemične zasvojenosti

2. nacionalna konferenca obvladovanja nekemičnih zasvojenosti: “Z znanjem do zmernosti”

Nekemične zasvojenosti

Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, v okviru implementacije Programa MIRA, Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018–2028, organizira 2. nacionalno konferenco obvladovanja nekemičnih zasvojenosti z naslovom »Z znanjem do zmernosti«, ki bo potekala 20. in 21. novembra 2023, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Na konferenci bodo svoje znanje delili mednarodno priznani, slovenski in tuji strokovnjaki s področja nekemičnih zasvojenosti. Vsebinski poudarek konference bo na zasvojenosti z videoigrami in zasvojenosti z igrami na srečo, dveh uradno priznanih oblikah zasvojenosti v zadnji izdaji Mednarodne klasifikacije bolezni (MKB-11). Prispevki na konferenci ponujajo tako pregled zadnjih teoretičnih spoznanj kot tudi mnoga praktična znanja o prepoznavanju, ocenjevanju, preprečevanju in zdravljenju nekemičnih zasvojenosti. 2. nacionalna konferenca obvladovanja nekemičnih zasvojenosti je zato primarno namenjena vsem strokovnjakom, ki se ukvarjajo s preprečevanjem in zdravljenjem nekemičnih zasvojenosti, kot tudi vsem strokovnim delavcem, ki se s problematiko nekemičnih zasvojenosti srečujejo pri svojem delu.

V teku je postopek pridobitve licenčnih točk za Zdravniško zbornico Slovenije, Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije, Socialno zbornico Slovenije.

Več informacij in program je na voljo na povezavi.

Prijave so zaradi zasedenosti kapacitet zaprte.
V kolikor želite, se lahko vpišete na čakalni seznam, tako da pošljete sporočilo s svojimi podatki na naslov: mira@nijz.si

 

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno