eZdravje

Portal zVEM prejel eNagrado za najboljši projekt informatike leta 2021 v Sloveniji

eZdravje

Priznanje je na konferenci Dnevi slovenske informatike 2022 podelil predsednik Slovenskega društva informatikov Niko Schlamberger.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 18.05.2022
Objavljeno: 18.05.2022

Portal zVEM ponuja varen dostop do storitev eZdravja. Uporabniki lahko prek portala dostopajo do vseh storitev eZdravja (eRecept, eNaročanje, Centralni register podatkov o pacientu itd.).

Dinamika registriranih uporabnikov portala zVEM se je v času epidemije covida-19 izjemno povečala. V letu 2021 je bilo zabeleženih 409.900 registriranih uporabnikov. V tem letu je portal zVEM dosegel skoraj 24 milijonov obiskovalcev. Prav tako je bilo do sedaj izvedenih že skoraj milijon prenosov mobilne aplikacije zVEM, vse funkcionalnosti eZdravja pa preko mobilne aplikacije zVEM uporablja že več kot 250.000 uporabnikov.

Graf: Število registriranih uporabnikov portala zVEM po letih

Graf: Število registriranih uporabnikov portala zVEM po letih

Ob prejemu nagrade je dr. Dalibor Stanimirović predstojnik Centra za informatiko v zdravstvu na NIJZ, povedal: »Portal zVEM je ogromna pridobitev tako za slovenske paciente kot tudi za zdravstvene delavce, kar se je pokazalo v zadnjih letih, še posebej pa v obdobju epidemije covida-19. To potrjuje tudi vsak dan večje število zadovoljnih uporabnikov, ki so v letu 2021 zbrali skoraj 24 milijonov obiskov portala zVEM in nenazadnje tudi pomembno priznanje eNagrada za najboljši projekt informatike leta 2021 v Sloveniji, ki ga je portal zVEM prejel na konferenci Dnevi slovenske informatike 2022, dne 11. maja 2022.« ter še dodal: »To je zelo dobra popotnica za nadaljnji razvoj portala zVEM in drugih storitev eZdravja ter velika spodbuda za nadaljevanje digitalne preobrazbe slovenskega zdravstva.«

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno