Cepljenje

Nad gripo skupaj s študenti medicine

Cepljenje

  Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) s študenti Medicinske fakultete v Ljubljani sodeluje pri projektu Imuno, v okviru katerega stremijo k ozaveščanju javnosti o cepivih in pomenu cepljenja.

Zadnje posodobljeno: 20.11.2017
Objavljeno: 20.11.2017

NIJZ podpira projekt Imuno, katerega cilj je javnosti približati dejstva o cepljenju, izpostaviti nova dognanja na tem področju ter s tem širši javnosti na poljuden in dostopen način pomagati sprejeti odgovorno odločitev glede cepljenja. Projekt Imuno je prostovoljna organizacija študentov medicine, ki se zavedajo, da vedno pogostejše odklanjanje cepljenja zaradi napačnih informacij, lahko kmalu postane velik javnozdravstveni problem.

V okviru projekta pod okriljem NIJZ že četrto leto poteka cepljenje študentov medicine proti gripi. Projekt Imuno je letos organizacijo prevzel od kolega Mateja Goričarja, ki je akcijo skupaj s podporo prof. dr. Janeza Tomažiča v letu 2013 tudi začel. Vsako leto se cepi okrog 650 študentov.

Cepljenje je za študente medicine brezplačno, pri čemer strošek cepiva plača Medicinska fakulteta v Ljubljani, storitev cepljenja pa brezplačno izvede ambulanta NIJZ z območne enote Ljubljana. Da bi se čim bolj približali študentom, njihovi organizirani pobudi v okviru projekta Imuno ter njihovemu natrpanemu urniku predavanj in vaj, cepljenje opravimo na njihovi fakulteti, kjer se predhodno dogovorimo za dan in čas cepljenja.


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno