Območna enota Celje

O zdravem načinu življenja tudi na letošnjem 55. sejmu MOS v Celju

Območna enota Celje

V Celju se je od 13. do 17. septembra 2023 odvijal že 55. Mednarodni obrtni sejem. Letošnji sejem je po podatkih organizatorja obiskalo okoli 65.000 obiskovalcev.

Zadnje posodobljeno: 21.09.2023
Objavljeno: 21.09.2023

Na sejmu MOS smo na skupni stojnici ponovno že tradicionalno združile moči sodelavke Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Društva za boj proti raku regije Celje, Centra za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Celje, sodelavke iz programov Zora in Dora iz Onkološkega inštituta v Ljubljani ter ambasadorka Programa Svit Sonja Punčuh.

Z namiznimi modeli debelega črevesa, dojk, mod ter rodil smo obiskovalce različnih starostnih skupin seznanjali o pomenu zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka s samopregledovanjem in redno udeležbo v presejalnih programih Svit, Zora in Dora.

Zelo dober je bil odziv tudi na novo knjižico Blazno resno o HPV, ki staršem na prijazen način pomaga razložiti pomen cepljenja najstnikov proti HPV.

Udeležencem smo predstavili tudi pomen zdravega prehranjevanja in redne telesne dejavnosti ter pomen urejenega spanja.  Obiskovalce smo seznanili z delavnicami programa Skupaj za zdravje, ki jih izvajajo v zdravstveno vzgojnih centrih in centrih za krepitev zdravja v zdravstvenih domovih širom Slovenije.  Mladostnikom, njihovim staršem in pedagoškim delavcem smo predstavili program za duševno zdravje mladih To sem jaz, ki predstavlja dopolnilni vir informacij ter opore pri reševanju težav med odraščanjem.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno