Območna enota Nova Gorica

Dan brez alkohola 2023

Območna enota Nova Gorica

V sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom – Zdravstveni dom Tolmin in Občino Tolmin, vas vljudno vabimo na dogodek Dan brez alkohola v petek, 24. marca 2023, med 9. in 11. uro, na Mestnem trgu v Tolminu.

Zadnje posodobljeno: 15.03.2023
Objavljeno: 15.03.2023

Na dogodku želimo odpreti pogovor o zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu in ponuditi oporo pri opuščanju nezdravega življenjskega sloga, saj ta predstavlja hudo in nepotrebno breme posameznikom in širše v slovenski družbi. Obiskovalci bodo na stojnicah izvedeli več o tem, kakšna je problematika pitja alkohola v slovenski družbi, na kakšen način lahko vzpostavimo odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči, na katere se lahko obrnemo po podporo v goriški regiji.

Predstavili bomo tudi naše aktivnosti in delavnice, ki jih izvajamo v Zdravstvenem domu (ZD) Tolmin, konkretneje v Zdravstveno vzgojnem centru (ZVC). To so brezplačna individualna svetovanja v našem centru, za podporo vsakemu odraslemu posamezniku, ki bi želel opuščati tvegano in škodljivo pitje alkohola.

Na dogodku v Tolminu bodo sodelovali tudi: Območna enota Nova Gorica NIJZ, ZVC – ZD Tolmin, Center za duševno zdravje – ZD Tolmin, Center za socialno delo Severna Primorska Enota Tolmin, Policijska postaja Tolmin, Klub zdravljenih alkoholikov Tolmin, Društvo Al-Anon Tolmin, Rdeči križ Slovenije Območno združenje Tolmin, Tolminska območna Karitas, Posoški razvojni center – Enota Ljudska univerza, Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Društvo Šola zdravja Tolmin in Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim – ko-RAK.si.

Dogodek bo odprt za medije. Izjave so predvidene v času trajanja dogodka, med 9.00 in 11.00. Na voljo za izjave bo Irena Jerič (031 646 577) z NIJZ. Informativna gradiva bodo na voljo na dogodku.

Celotno vabilo s programom DBA

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno