Območna enota Nova Gorica

»Nalezimo se dobrih navad – cepimo se« v Tolminu

Območna enota Nova Gorica

Ob promociji cepljenja proti covidu-19, v sklopu kampanje »Nalezimo se dobrih navad – cepimo se,« je območna enota NIJZ Nova Gorica 8. 9. 2021 v Občini Tolmin postavila stojnico. Pri organizaciji nam je pomagal Urad Vlade za komuniciranje, Ministrstvo za zdravje, Mestna občina Tolmin in poveljnik civilne zaščite Tolmin, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Zadnje posodobljeno: 08.09.2021
Objavljeno: 08.09.2021

Cilj kampanje je v lokalnih okoljih prebivalce podrobno informirati o cepivih, cepljenju in naročanju na cepljenje proti covidu-19 ter obenem čim bolj preprosto, vendar strokovno odgovoriti na morebitne dileme, strahove in pomanjkljive ali neustrezne informacije.

K cepljenju so pozvali tudi minister za zdravje g. Janez Poklukar, župan Občine Tolmin g. Uroš Brežan in predstojnik območne enote NIJZ Nova Gorica pridr. prof. dr. Marko Vudrag, dr. med.

Priča smo intenzivnejšemu kroženje virusa, zato je čimprejšnja odločitev za cepljenje izjemno pomembna. Le zadostna precepljenost vseh nas nam bo omogočila sproščeno jesen in zimo, brezskrbna druženja in konec leta v objemu svojih najbližjih.

Cepljenje lahko opravite v najbližjem zdravstvenem domu, kjer izvajajo cepljenje, v kolikor pa nimate možnosti dostopa do cepilnega centra, se obrnite na svojega osebnega zdravnika in se dogovorite za izvedbo cepljenja. Morda bo vaš kraj obiskala mobilna cepilna ekipa, kar vam bo olajšalo dostop do cepljenja. Vsi tisti, ki ne morete priti do cepilnega centra zaradi svoje bolezni ali ker nimate ustreznega prevoza, pokličite zdravstveni dom ali občino, v nekaterih krajih imajo tudi gasilci organiziran prevoz in zaprosite, da vas cepilna ekipa obišče na domu ali da vam omogočijo prevoz do cepilnega centra.

Ker se zavedamo, da je pri odločitvi za cepljenje ključnega pomena predvsem zaupanje v varnost in učinkovitost cepiv, smo vse informacije o cepivih in cepljenju proti covidu-19 zbrali tudi na posebni spletni strani www.cepimose.si, kjer z odgovori strokovnjakov naslavljamo tudi najpogostejša vprašanja.


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno