Območna enota Nova Gorica

Promocija Programa Svit z napihljivim modelom debelega črevesa ter Programov Dora in Zora na Festivalu goriške obrti in podjetništva – zaupajmo lokalno!

Območna enota Nova Gorica

Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica je tudi letos 1. septembra organizirala tradicionalno prireditev »Festival goriške obrti in podjetništva – Zaupajmo lokalno!«. Cilj dogodka je promovirati lokalne obrtnike in podjetnike širši javnosti, mladim prikazati obrtniški in podjetniški poklic, ozavestiti lokalno okolje o pomenu drobnega gospodarstva za širši razvoj regije, za zaposlovanje in s tem za dobrobit skupnosti kot celote. Letošnjega sejma se je udeležilo nekaj več kot 80 različnih ponudnikov.

Zadnje posodobljeno: 09.09.2022
Objavljeno: 09.09.2022

Kot vsa leta poprej, so nas tudi tokrat povabili k sodelovanju. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje OE Nova Gorica smo se odločili, da bomo na festivalu predstavili Program Svit, Zoro in Doro. Promocijo Programa Svit smo izvedli z napihljivim in namiznim modelom debelega črevesa. Nasvete in svojo zgodbo je mimoidočimi delil ambasador Vojko Čermelj.

Na stojnici smo razstavili tudi dva modela za samopregledovanje dojk. Strokovnjaki iz Nacionalnega inštitut za javno zdravje OE Nova Gorica so mimoidočim ženskam, pa tudi nekaj moških, poučili kako pravilno izvajati samopregled dojk. Veliko izmed njih samopregleda dojk ni bila vešča, zato so toliko bolj z zanimanjem poslušale razlago in tudi same poizkusile poiskati spremembe na razstavljenih modelih dojk.

Promocija je potekala med 10.00 in 21.00 uro v centru Nove Gorice. Nad velikim odzivom smo bili prijetno presenečeni. Mlajši in starejši so navdušeno poslušali predstavitev programov, postavljali vprašanja in se z izvrstnima študentkama Programa Svit radovedno sprehodili skozi napihljiv model, kjer sta z razlago in nasveti pomagali pri odpravi morebitnih strahov in zadreg pred tem delom telesa in boleznijo.

Obiskovalcem, ki so se ustavili pri naši stojnici, smo delili promocijski material Programa Svit, nakupovalne vrečke iz blaga, Svitove anti stres možičke, žetone za nakupovalni voziček, Svitove otroške balone. Za sprostitev smo razdelili tudi nekaj izvodov Svitove križanke ter z nekaterimi obiskovalci skupaj izpolnili tudi nagradni rebus ter dve vprašanji na temo Programa Svit.


Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno