Zdravo mesto

Zdravo mesto

Glasnik slovenske mreže zdravih mest

 

ISSN 2820-4212

Ne spreglejte

Program Zdravih mest spodbuja lokalne oblasti, da zagotavljajo enak dostop do občinskih virov in priložnosti za vse občane. Občine/Zdrava mesta lahko s svojim vplivom večajo blaginjo občanov tako, da so aktivne na mnogih področjih, kot so zdravstvo, socialno varstvo, gospodarstvo, izobraževanje, promet, šport, okolje ipd.

Za krepitev skupnosti so pomembna medsektorska partnerstva, katerih dejavnosti se lažje izvajajo na lokalni ravni s podporo lokalnih oblasti. Pri tem ima velik pomen sodelovanje z nacionalno mrežo Zdravih mest, ki podpira aktivnosti na lokalni ravni, in sicer z usmeritvami, prenosom znanja/dobrih praks ter povezovanjem lokalnih deležnikov z različnimi ministrstvi in drugimi pomembnimi inštitucijami na nacionalni ravni.

Mreža Zdravih mest je dolgoročen program Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) in je ključni partner ter hkrati sredstvo za lažje doseganje zastavljenih ciljev na področju trajnostnega razvoja v lokalnih skupnostih. V Evropsko mrežo zdravih mest je SZO uspelo vključiti čez 1400 občin, preko 30 nacionalnih mrež. Leta 1989 se je v program vključila tudi Slovenija in v VII. fazi sledi smernicam SZO v Slovenski mreži zdravih mest s 37 občinami članicami.


Številka 4, september 2023

 

Številka 3, avgust 2022

Publikacije – Glasnik slovenske mreže zdravih mest

 

Številka 2, december 2021

Publikacije – Glasnik slovenske mreže zdravih mest

 

Številka 1, februar 2021

Publikacije – Glasnik slovenske mreže zdravih mest

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno