Duševno zdravje

V Ljubljani poteka 1. Festival duševnega zdravja

Duševno zdravje

Zadnje posodobljeno: 18.05.2023
Objavljeno: 18.05.2023

Vabljeni na Festival duševnega zdravja, ki danes, 18. maja 2023, poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiskovalcem bo vse do 19. ure na voljo 23 delavnic in predavanj, predstavilo se bo več kot 45 različnih organizacij, obiskovalci pa bodo imeli možnost spregovoriti s številnimi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. Festival je namenjen ustvarjanju prostora, kjer se lahko povežemo, izmenjamo izkušnje ter pridobimo znanje in orodja, ki nam bodo pomagala skrbeti za duševno zdravje.

Duševno zdravje je visoko na prednostni lestvici politik javnega zdravja v državah članicah Evropske unije, čemur je Vlada RS sledila z razglasitvijo leta 2023 za Slovensko leto duševnega zdravja. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo se tej obeležitvi pridružili z organizacijo Festivala duševnega zdravja, ki je prvi tovrstni dogodek v slovenskem prostoru.

Izkoristite priložnost in obiščite festival, poiščite informacije, ki jih potrebujete in odkrijte možnosti za sodelovanje ali pomoč. Vstop na dogodek je brezplačen.

Vabilo in program prireditve se nahajata na naslednji spletni povezavi: https://www.zadusevnozdravje.si/aktualno/dogodki/2023/04/festival-dusevnega-zdravja/

Prireditev poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno