Prehrana

Svetovni teden dojenja 1.-7. avgust: Drobne vsakodnevne zmage, veliki dosežki

Prehrana

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za podporo dojenju WABA, s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k osveščanju o pomenu dojenja.

Zadnje posodobljeno: 11.08.2014
Objavljeno: 11.08.2014

 

Obeležujejo ga v več kot 150 državah, večina v času od 1. do 7. avgusta, nekatere države pa ga zaradi počitnic obeležujejo tudi pozneje, v jeseni. Letos razmišljamo o pomenu dojenja z vidika razvojnih ciljev tisočletja.

Prvo besedilo Dojenje: Zmagovalni zadetek za življenje, je prirejen prevod gradiv organizacije WABA in govori o povezavi med dojenjem in razvojnimi cilji tisočletja. V času nogometne vročice govori o uspehih pri dojenju kot o zmagovalnih zadetkih, ki so povezani s preživetjem dojenčkov in kakovostjo njihovega življenja, o zdravju mater in človeške skupnosti.

Drugo besedilo Eko (in) materino mleko: Dojenje, okoljski učinki in položaj ženske pa v obliki avtorskega prispevka vabi v premislek o materinem mleku kot dragocenem viru ne samo za dobro otroka, pač pa tudi za blagostanje planeta, kar je povezano s sedmim razvojnim ciljem tisočletja – zagotavljanju okoljske trajnosti.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno