Mediji

NIJZ zagotavlja podatke glede covida-19

Mediji

Naloga Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) je seznanjati javnost in vse zainteresirane deležnike o stanju pandemije covida-19 v Sloveniji.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 06.10.2022
Objavljeno: 06.10.2022

V ta namen je NIJZ vzpostavil spletno mesto, kjer objavlja podatke, vezane na covid-19, ki so pomembni za javno zdravje našega prebivalstva. Podatki so dostopni na: Dnevno spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (COVID-19).

Dnevno so na spletni strani NIJZ na voljo podatki o:

Tedensko so na voljo tudi podatki o covidu-19:

Med drugim so na tedenski ravni na voljo tudi podatki o umrlih, pri katerih je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 in mesečno podatki o neželeni učinkih po cepljenju s cepivi proti covid-19.

Večji del dnevnega in tedenskega poročanja je na voljo v interaktivni obliki, nekatera področja pa so še dodatno in poglobljeno pokrita s podrobnimi podatki v tabelah (v excelu) in so na voljo na spletni strani NIJZ (npr. podatki o testiranjih, dnevne številke, tedenske številke, umrljivost) ter na spletni strani Odpri podatki Slovenija (hospitalizacije, po cepilnem statusu).

NIJZ bo v okviru svojih zakonskih pristojnosti in nalog pri obvladovanju pandemije covida-19 še naprej posodabljal zbiranje podatkov, jih interpretiral in moderniziral nacionalne zbirke podatkov ter razvijal njihove prikaze na uporabniku prijazen in enostaven način. Še naprej bo zagotavljal tudi, da bodo podatki dostopni deležnikom in javnosti, kot že ves čas pandemije, in njihovo dostopnost še izboljševal.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno