Hrup

Z uporabo aplikacije za pametne telefone lahko sooblikujemo zvočno sliko Ljubljane

Hrup

Z namenom zbiranja podatkov o zvočnem okolju v Ljubljani je bila razvita namenska brezplačna aplikacija za pametne telefone.

Zadnje posodobljeno: 29.03.2016
Objavljeno: 29.03.2016

Aplikacija posameznikom omogoča, da po lastni presoji posnamejo zvok na poljubni lokaciji na področju Mestne občine Ljubljana,  izpolnijo vprašalnik in s tem sporočijo, kako zvoki okolja vplivajo nanje. Lokacija se bo ob tem samodejno zabeležila.

Aplikacijo je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje razvilo podjetje GDi GISDATA d.o.o., Ljubljana, pri zbiranju podatkov pa bodo pomagali tudi dijaki Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana.

Predstavitev delovanja aplikacije

Delovanje aplikacije bo predstavljeno v ponedeljek, 4. aprila 2016 od 12.00 do 16.00 ure v paviljonu pred mestno hišo v Ljubljani. Udeleženci bodo lahko z aplikacijo za mobilne telefone posneli sliko izmerjenega zvoka, odgovorili na nekaj vprašanj in nam s tem sporočili, kako doživljajo zvočno okolje v Ljubljani, zeleni prestolnici Evrope 2016. Aplikacija že deluje, natančna navodila za delo pa so na voljo na naslednji povezavi.

Svoje vtise lahko sporočite tudi tako, da izpolnite spletni vprašalnik  ali pa se oglasite v paviljonu pred mestno hišo, kjer bo na razpolago v papirni verziji, ga izpolnite in oddate svoje mnenje v paviljonu pred mestno hišo ali pa nam ga pošljete na naslov okoljskihrup@nijz.si. Vprašalnik v pdf. formatu je dosegljiv na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno