Območna enota Celje

Dan zdravja med Celjani

Območna enota Celje

V središču Celja so 13. maja 2023 potekale različne aktivnosti v sklopu prireditve Dan zdravja v Celju. Strokovnjaki Območne enote Celje NIJZ so sodelovali z informativno stojnico, na kateri so obiskovalcem predstavljali tri vsebinske sklope o zdravju. Obiskovalce so seznanili s presejalnimi programi za zgodnje odkrivanje raka, priporočili za dobro spanje in z viri pomoči na področju duševnega zdravja.

Zadnje posodobljeno: 14.05.2023
Objavljeno: 14.05.2023

Poudarili so pomen sodelovanja v presejalnih programih Svit, Dora in Zora, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi namizni model debelega črevesa in model dojke. Predstavljena so bila priporočila za zdravo spanje, kjer so lahko mimoidoči preverili, ali se držijo priporočil za dobro spanje in kaj bi morda še lahko spremenili, da bi bil njihov spanec bolj kakovosten in bi se zbujali bolj spočiti. Psihologa sta obiskovalcem približala vsebine s področja duševnega zdravja, predvsem možnosti, kje lahko v stiski poiščejo pomoč in jih spodbujala k deljenju teh informacij z osebami, ki bi jim lahko koristile. Posebej izpostavljen vir krepitve duševnega zdravja in pomoči v stiski za mladostnike pa je bil program To sem jaz, ki ga na celjski območni enoti NIJZ vodijo že 22 let.

Strokovnjaki so posredovali uporabne informacije številnim obiskovalcem, na voljo pa so jim bila tudi različna promocijska gradiva.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno