Območna enota Celje

Nagrajenki iz celjske regije za preprečevanje raka: Viktorija Rehar in Sonja Punčuh

Območna enota Celje

Celje, 4. marec 2020 – Na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku in regijskih društev za boj proti raku, ki je bila na Ministrstvu za zdravje v Ljubljani v začetku marca, so podelili priznanja in plakete zaslužnim posameznikom za delo na področju preprečevanja in zmanjševanja raka. Nagrajenki iz celjske regije sta bili Viktorija Rehar, prejemnica zlate plakete, in Sonja Punčuh, prejemnica častnega priznanja. Vsaka nagrajenka po svojih močeh prispeva k zmanjševanju bremena raka v Sloveniji.

Zadnje posodobljeno: 06.03.2020
Objavljeno: 06.03.2020

Kot so zapisali v Zvezi slovenskih društev za boj proti raku, je Viktorija Rehar pomembno zaznamovala promocijo zdravja in zdravstveno vzgojo v slovenskem prostoru. Danes 79-letna ustanoviteljica in predsednica Društva za promocijo in vzgojo za zdravje je bila mnogim s svojim delom učiteljica, svetovalka in svetel vzor. Viktorija Rehar je tudi strokovnjakinja in nekdanja sodelavka z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, iz območne enote v Celju.

Druga nagrajenka iz celjske regije Sonja Punčuh, prejemnica častnega priznanja, je ambasadorka Programa Svit in obenem ambasadorka Evropskega kodeksa proti raku. Prostovoljno preventivno delo opravlja odgovorno in predano kot stalna spremljevalka zdravstvenih strokovnjakov na terenu v celjski regiji. »Z ljudmi je v stiku na topel, prijazen, oseben način, saj ima tudi sama izkušnjo z boleznijo. Ker verjame v svoje poslanstvo, prepričljivo spodbuja k dejavni udeležbi v vse presejalne programe in k skrbi za lastno zdravje,« so zapisali v Društvu za boj proti raku regije Celje.

 


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno