Območna enota Celje

Podpora otroku in mladostniku v kriznih situacijah

Območna enota Celje

V Celju (v Pokrajinskem muzeju, v Knežjem dvoru) bo 7. junija 2018 strokovno srečanje ob 17-letnici programa za duševno zdravje mladih To sem jaz. Povezovalna nit letošnjega srečanja bo podpora otroku in mladostniku v krizi, to temo bo v osrednjem predavanju osvetlil dr. Peter Janjušević, psiholog in terapevt.

Zadnje posodobljeno: 25.05.2018
Objavljeno: 25.05.2018

Na okrogli mizi bodo strokovnjaki z različnih področij namenili pozornost problematiki spletnega svetovanja otrokom in mladostnikom v najtežjih stiskah ter ustreznemu ukrepanju na področju spletne svetovalne prakse. Sodelovali bodo Mirjam Kline (višja državna tožilka), Marjeta Kreča (okrožna državna tožilka), Jože Bračko (kriminalist), Goran Jusufović (strokovnjak za računalniško preiskovanje), Gabriela Čoklc (socialna delavka, regijska koordinatorica za obravnavo nasilja v družini); spletni svetovalci: Heliodor Cvetko (psiholog, psihoterapevt), doc. dr. Saška Roškar (psihologinja), Brane But (psiholog), Žarka Brišar Slana (psihologinja).

Del programa To sem jaz je že od leta 2001 spletna svetovalnica www.tosemjaz.net, ki mladim omogoča anonimen dostop do strokovnega nasveta. Sedež spletnega uredništva je na Območni enoti Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vabilo na dogodek je doseglivo na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno