Območna enota Celje

Program Svit z novim ambasadorjem na Kozjanskem

Območna enota Celje

V celjski regiji je pridobil Program Svit novega podpornika - prostovoljca. Svitov ambasador je postal upokojenec Alojz Antlej, doma iz kozjanske vasi Škarnice v občini Dobje. Zavezal se je, da bo podpiral Program Svit in njegove cilje ter po svojih močeh pomagal širiti informacije o bremenu raka na debelem črevesu in danki, da bo spodbujal k dejavni udeležbi v presejalnem programu, k skrbi za lastno zdravje in zmanjševanju bremena raka v Sloveniji.

Zadnje posodobljeno: 13.11.2018
Objavljeno: 13.11.2018

Tako kot ostali Svitovi ambasadorji ima tudi Alojz Antlej svojo osebno izkušnjo s programom, ki ga je spodbudila, da bo tudi sam širil zavedanje o smiselnosti odločanja za preventivne preglede. »Za sodelovanje sem se odločil, ker želim ljudi ozaveščati o tem, kako prav je, da se odzovemo Svitovemu vabilu, saj lahko s tem izboljšamo ali podaljšamo svoje življenje. V mojem primeru je bil test na vzorec blata pozitiven, pri kolonoskopiji so mi odstranili predrakave spremembe – polipe in s tem preprečili nadaljnji razvoj bolezni. Imam pozitivno izkušnjo in rad bi nagovoril mnoge, saj sam pri sebi vem, kaj je zame pomenilo, ko sem se odzval vabilu v Svit. Zelo hvaležen sem za ta program,« je poudaril Alojz Antlej, sicer oče treh hčera in dedek šestim vnukom. Veseli ga druženje z družino in prijatelji, planinarjenje, kmetovanje in pridelava zdrave hrane, že od nekdaj pa rad nakloni pomoč drugim.

Listino ambasadorstva Programa Svit je Alojz Antlej podpisal na otvoritvi Centra za krepitev zdravja, 25. oktobra 2018 v Šentjurju, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Šentjur. Podpisa slovesne zaobljube so se udeležili prim. Nuša Konec Juričič, vodja skupine za nenalezljive bolezni, in Tatjana Škornik Tovornik, regijska koordinatorica Programa Svit, obe iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območne enote Celje, Melita Tasić- Ilić, direktorica Zdravstvenega doma Šentjur, Franc Leskovšek, župan Občine Dobje, mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjurin Nuša Leskovar, vodja Centra za krepitev zdravja, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Šentjur.

 


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno