Območna enota Koper

Območna enota Koper

Najnovejše

Članki

Moje okolje

Poplave v Sloveniji

Varnost in pripravljenost v primeru poplav.

Duševno zdravje

Prva pomoč v duševni stiski ob poplavah

Na poplave, ki so Slovenijo prizadele v preteklih dneh, se ljudje odzivamo zelo različno. V takšnih okoliščinah potrebujemo podporo sočloveka in razumevanje. Pri zelo hudih stiskah pa je potrebna strokovna pomoč. Bolj kot »prave besede« je pomembno, da smo na voljo drug za drugega in si nudimo praktično, psihološko in socialno pomoč. Vse skozi pa […]

Moje okolje

Preprečevanje črevesnih okužb pri odpravi posledic poplav

V času odpravljanja posledic poplav je izjemnega pomena preprečevanje črevesnih okužb, saj je tveganje za okužbe zaradi spremenjenih higienskih razmer, pomanjkanja pitne vode, in možnosti onesnaženja in okvar hrane, bistveno povečano.  

NIJZ

Počitniški koledar zdravja 2023

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje smo pripravili Počitniški koledar zdravja 2023, s katerim želimo vse otroke in mladostnike tudi med počitnicami spodbuditi k zdravemu načinu življenja, dobremu počutju in jih motivirati k lastni skrbi za svoje zdravje.

Alkohol

Otroci za varnost v prometu 2022

Pitje pijač, ki vsebujejo alkohol, je v Sloveniji pogost spremljevalec družabnega življenja. Vpet je v mnoge obrede in tradicije in posledično se po porabi čistega alkohola na odraslega prebivalca naša država uvršča med vodilne v Evropi.

Območna enota Koper

2. strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol gorenjske, goriške in koprske regije v šolskem letu 2021/2022

Vabilo na 2. strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol gorenjske, goriške in koprske regije v šolskem letu 2021/2022, ki bo potekalo v četrtek, 14. aprila 2022 ob 9.00 uri, preko spletne platforme ZOOM.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno