Območna enota Kranj

2. strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol gorenjske, goriške in koprske regije v šolskem letu 2021/2022

Območna enota Kranj

Vabilo na 2. strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol gorenjske, goriške in koprske regije v šolskem letu 2021/2022, ki bo potekalo v četrtek, 14. aprila 2022 ob 9.00 uri, preko spletne platforme ZOOM.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 05.04.2022
Objavljeno: 05.04.2022

Tudi v letošnjem letu se bomo v okviru naših strokovnih srečanj posvečali duševnemu zdravju. Zaradi različnih težkih življenjskih situacij, ki se pogosto zgodijo nepričakovano, se lahko otroci in mladostniki ali pa tudi odrasli znajdemo v čustvenih stiskah ali pa duševnih težavah. V takih primerih sta strokovna pomoč in podpora osebi, ki jo potrebuje izjemno pomembni. Prav šola pa predstavlja enega izmed pomembnih varovalnih dejavnikov, saj lahko učencu ali dijaku nudi podporo takrat, ko jo ta najbolj potrebuje. Pri nudenju pomoči v duševni stiski in premagovanju duševnih težav pa bomo veliko bolj uspešni, če bomo opolnomočeni s pravimi informacijami in veščinami ter viri pomoči.

Tokrat bomo na našem strokovnem srečanju spregovorili o postvenciji v šolskem okolju, o aktivnostih, ki jih je potrebno izvajati v primerih, ko se na šoli zgodi najbolj tragičen dogodek -samomor. Cilj postvencije je namreč v podpori in zmanjševanju neugodnih čustvenih odzivov oseb, ki jih je samomor prizadel in varovanju njihovega duševnega zdravja. Smernice za postvencijo v šoli, Ko se zgodi samomor učenca ali dijaka, so izšle septembra lani in ste jih šole v tiskani obliki že prejele.

Nadaljevali bomo s prispevkom o spanju, pomembni, pa žal tudi nekoliko spregledani determinanti zdravja. Dober spanec je namreč tudi povezan z boljšo kakovostjo življenja in boljšim zdravjem v vseh starostnih skupinah. Potem pa bomo prisluhnili še primerom dobrih praks in zaključili z aktualnimi informacijami.

Poleg vas se srečanja lahko udeležijo tudi vaše sodelavke in sodelavci. V primeru, da se srečanja ne morete udeležiti vi, vas prosimo, da poskrbite za nadomestno osebo.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na regijske koordinatorice :

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno