Območna enota Kranj

Območna enota Kranj

Najnovejše

Članki

Območna enota Kranj

Zdravje na Gorenjskem 2021

Infografika

Območna enota Kranj

SOPA med mladimi v Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj

Na povabilo šole in v sodelovanju s Policijsko postajo Kranj smo sodelavci NIJZ OE Kranj in OE Ljubljana za dijake višjih letnikov Gimnazije Franceta Prešerna Kranj pripravili preventivni dan pod sloganom »Biti trezen ne pomeni biti brezvezen«.

Območna enota Kranj

Kako se počutiš danes?

Območna enota Kranj

Rožnati oktober 2023 – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk

Združenje Europa Donna Slovenija v letošnji rožnati oktober vstopa s kampanjo Najboljši prijateljici potipaj po zdravju, ki nagovarja ženske k rednemu mesečnemu samopregledovanju dojk in jih hkrati poziva, da samopregled in udeležbo na presejalnem programu DORA priporočijo tudi prijateljicam.

Območna enota Kranj

Ejga, poskrb’ zase: “Duševno zdravje je univerzalna človekova pravica”

Tako se glasi letošnji slogan, ki ga vsako leto ob obeležitvi svetovnega dneva duševnega zdravja, razglasi Svetovna zdravstvena organizacija (SZO). 10. oktober je dan, ko z zelenimi pentljami ozaveščamo javnost o pomenu skrbi za duševno zdravje in izkažemo podporo in spoštovanje do tistih, ki trpijo zaradi duševnih bolezni ali stisk. Z zeleno barvo poudarjamo tudi […]

Območna enota Kranj

Likovna razstava Tudi starost je lepa

V namen spodbujanja aktivnega in zdravega staranja ter v namen obeležitve letošnjega Mednarodnega dneva starejših, Nacionalni inštitut za javno zdravje sodeluje v vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan. V okviru te akcije, bodo gorenjske patronažne medicinske sestre v tednu ko se obeležuje Mednarodni dan starejših, svojim varovancem prenesle izdelke, ki so jih ustvarili otroci v […]

Območna enota Kranj

Program Zdravje v vrtcu

Program Zdravje v vrtcu promovira zdravje in je usmerjen v izvajanje aktivnosti, ki ohranjajo in krepijo zdravje v vrtčevskem okolju in izven njega. Deluje že od leta 2006, vanj pa se vrtci vključujejo vsako leto znova. Na Gorenjskem je bilo v prejšnjem šolskem letu vključenih 21 vrtcev, kar predstavlja 54 % vseh vrtcev. V prihajajočem […]

Območna enota Kranj

Razstava Skrb za javno zdravje

Letos obeležujemo sto let organiziranega delovanja na področju javnega zdravja v Sloveniji, naslednje leto pa 70. obletnico ustanovitve samostojnega zavoda za javno zdravje za Gorenjsko.    

Moje okolje

Poplave v Sloveniji

Varnost in pripravljenost v primeru poplav.

Duševno zdravje

Prva pomoč v duševni stiski ob poplavah

Na poplave, ki so Slovenijo prizadele v preteklih dneh, se ljudje odzivamo zelo različno. V takšnih okoliščinah potrebujemo podporo sočloveka in razumevanje. Pri zelo hudih stiskah pa je potrebna strokovna pomoč. Bolj kot »prave besede« je pomembno, da smo na voljo drug za drugega in si nudimo praktično, psihološko in socialno pomoč. Vse skozi pa […]

Območna enota Kranj

Gorenjci najboljši, občani Naklega pa…

Zdravje je pomembno za dobro počutje in uspešno vsakodnevno delovanje, njegovo ohranjanje in krepitev pa ključnega pomena za vsakega od nas. V Sloveniji imamo na tem področju številne  preventivne in brezplačne programe, med njimi ima Program Svit pomembno mesto. Gorenjci so pri odzivnosti nanj najboljši, Nakelčanom pa se malo zatika.

Moje okolje

Preprečevanje črevesnih okužb pri odpravi posledic poplav

V času odpravljanja posledic poplav je izjemnega pomena preprečevanje črevesnih okužb, saj je tveganje za okužbe zaradi spremenjenih higienskih razmer, pomanjkanja pitne vode, in možnosti onesnaženja in okvar hrane, bistveno povečano.  

Območna enota Kranj

Gorenjci najboljši, občani Preddvora pa…

Zdravje je pomembno za dobro počutje in uspešno vsakodnevno delovanje,  njegovo ohranjanje in krepitev pa ključnega pomena za vsakega od nas. V Sloveniji imamo na tem področju številne  preventivne in brezplačne programe, med njimi ima Program Svit pomembno mesto. Gorenjci so pri odzivnosti nanj najboljši, Preddvorčanom pa se malo zatika.

Območna enota Kranj

Gorenjci najboljši, občani Jezerskega pa…

Zdravje je pomembno za dobro počutje in uspešno vsakodnevno delovanje,  njegovo ohranjanje in krepitev pa ključnega pomena za vsakega od nas. V Sloveniji imamo na tem področju številne  preventivne in brezplačne programe, med njimi ima Program Svit pomembno mesto. Gorenjci so pri odzivnosti nanj najboljši, Jezerjani pa potrbujejo malo spodbude.

Območna enota Kranj

Gorenjci najboljši, občani Kranja pa…

Zdravje je pomembno za dobro počutje in uspešno vsakodnevno delovanje,  njegovo ohranjanje in krepitev pa ključnega pomena za vsakega od nas. V Sloveniji imamo na tem področju številne  preventivne in brezplačne programe, med njimi ima Program Svit pomembno mesto. Gorenjci so pri odzivnosti nanj najboljši, Kranjčanom pa se malo zatika.

Območna enota Kranj

Gorenjci najboljši, občani Gorij pa…

Zdravje je pomembno za dobro počutje in uspešno vsakodnevno delovanje, njegovo ohranjanje in krepitev pa ključnega pomena za vsakega od nas. V Sloveniji imamo na tem področju številne  preventivne in brezplačne programe, med njimi ima Program Svit pomembno mesto. Gorenjci so pri odzivnosti nanj najboljši, občani Gorij pa presegate regijsko povprečje.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno