Območna enota Kranj

Promocija Programa Svit

Območna enota Kranj

Tudi letos smo se na NIJZ OE Kranj udeležili različnih dogodkov za promocijo Programa Svit. Obiskali smo Tržič, Jesenice, Radovljico, vojašnico Petra Petriča Kranj in tudi nakupovalni center Supernova Kranj. Poleg ciljne populacije smo s programov seznanjali tudi najmlajše.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 05.06.2023
Objavljeno: 05.06.2023

Tudi letos smo se na NIJZ OE Kranj udeležili različnih dogodkov, na katerih smo sodelovali s presejalnim programov za odkrivanje raka debelega črevesa in danke – Programom Svit. Vsem dogodkom je bilo skupno ozaveščanje ciljne populacije o pomenu sodelovanja v Programu Svit. Med obiskovalci so bili tudi predstavniki mlajše populacije, s katerimi smo obnovili znanje o človeških organih in bili navdušeni nad njihovim znanjem.

Stojnica SVIT je skupaj z napihljivim modelom debelega črevesa obiskala občinski atrij občine Tržič ob njihovem vsakoletnem dogodku »Tek po ulicah Tržiča za vse generacije«. Sodelovali smo tudi na Dnevu zdravja na Jesenicah in Radovljici. Letos smo prvič postavili napihljiv model debelega črevesa v nakupovalnem centru Supernova Kranj in skupaj s Centrom za krepitev zdravja Kranj obiskovalcem približali skrb za njihovo zdravje.

Ob vsakoletnem Dnevu odprtih vrat vojašnic Slovenske vojske smo z namiznim modelom debelega črevesa in danke ter stojnico v vojašnici Petra Petriča v Kranju tako zaposlene kot tudi obiskovalce ozaveščali o predrakavih in rakavih spremembah na debelem črevesu in danki, ciljno populacijo oseb, starih od 50 do 74 let pa še dodatno spodbujali k udeležbi v programu Svit.

Tržič, 25.3.2023, Supernova Kranj, 18.5.2023

Tržič, 25.3.2023

Supernova Kranj, 18.5.2023
Supernova Kranj, 18.5.2023

Radovljica, 24.5.2023

 

Vojašnica Petra Petriča Kranj, 20.5.2023

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno