Območna enota Ljubljana

Teden mobilnosti in Svitov dan

Območna enota Ljubljana

V torek, 19. 9. 2023, smo sodelavci Enote za nenalezljive bolezni Območne enote Ljubljana na povabilo Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Trbovlje sodelovali na Svitovem dnevu, ki je v tednu mobilnosti potekal v Športnem parku Rudar v Trbovljah.

Zadnje posodobljeno: 20.09.2023
Objavljeno: 20.09.2023

Sodelavci ENNB OE Ljubljana smo skupaj s sodelavci ZD Trbovlje osveščali glede programa Svit – državnega programa presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Udeleženci so si ob razlagi pobliže ogledali velik napihljiv model debelega črevesa. Z učenci, dijaki in udeleženci smo ob tem utrjevali znanje o zdravem življenjskem slogu in vplivu slabih izbir na zdravje in počutje nasploh. Svoje aktivnosti in pomen zdravega življenjskega sloga so predstavili tudi člani Društva onkoloških bolnikov.

Udeleženci so se družili in spoznavali, opravili meritve krvnega pritiska, opravili 6-minutni test hoje. S strokovnjaki ZD Trbovlje so se lahko posvetovali, katere delavnice programa Skupaj za zdravje, ki jih izvajajo v njihovem centru za krepitev zdravja, bi bile najbolj primerne za posameznega udeleženca. Dodatno smo aktivnosti poleg stojnic popestrili s preizkušanjem naših motoričnih sposobnosti na poligonu ob uporabi očal za simulacijo opitosti in spregovorili o pomenu odgovornega odnosa do pitja alkohola.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno