Podatki

Nova izdaja zdravstvenega statističnega letopisa Slovenije

Podatki

Objavljena je obsežna publikacijo, ki prikazuje podatke in informacije o različnih vidikih zdravstvenega stanja prebivalstva, zdravstvenem sistemu, financiranju zdravstva in pomenu okolja pri vplivu na zdravje prebivalcev.

Zadnje posodobljeno: 15.03.2022
Objavljeno: 15.03.2022

V letošnji izdaji je publikacija razširjena za dodatno poglavje o bolnišničnih zdravilih, prav tako pa je nekaj sprememb v posameznih poglavjih zaradi vpliva covid-19 epidemije na zdravstveno stanje prebivalstva, zdravstven sistem in seveda tudi financiranje slovenskega zdravstva.

Poleg podatkov s področij dela Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so poglavja dopolnjena z vsebinami organizacij, ki zbirajo in se ukvarjajo s podatki, vezanimi na zdravje prebivalstva (Statistični Urad Republike Slovenje, Onkološki inštitut Ljubljana, Agencija RS za okolje, Klinika Golnik, Uprava RS za varstvo pred sevanji, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Ministrstvo za zdravje, MNZ – Policija, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, Zavod RS za zaposlovanje, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano in mnogi drugi) ter mednarodnimi primerjavami, ki umeščajo Slovenijo v evropski prostor.

Celotne vsebine so dostopne na spletnih straneh NIJZ, Publikacije –  Zdravstveni statistični letopis. Celoten plakat si lahko ogledate na povezavi Zdravje v Sloveniji 2020.


Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno