Podatki

Publikacija: Zdravstveni statistični letopis 2014

Podatki

Vabimo vas, da si ogledate novo izdajo Zdravstvenega statističnega letopisa in si preberete več o zdravstvenem stanju in zdravstvenem varstvu prebivalstva v Sloveniji. Publikacija, ki izhaja že od leta 1965 dalje, je bila pred kratkim vsebinsko in grafično osvežena in nudi bolj nazorne grafične prikaze ter infografike s kratkimi besedilnimi poudarki.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 26.07.2016
Objavljeno: 26.07.2016

Publikacija Zdravstveni statistični letopis 2014 je dostopna na naslednji povezavi.

Vsebine, ki jih pripravljamo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, so dopolnjene tudi s prispevki drugih organizacij, ki zbirajo in  se ukvarjajo s podatki, vezanimi na zdravje prebivalstva (SURS, OI, ARSO, Klinika Golnik, URSVS, ZZZS, MNZ- Policija, MZ in drugi). Vsebine so razporejene na 9 samostojnih, vsebinsko zaokroženih poglavij, ki nudijo pregled nacionalnega in regionalnega nivoja ter primerljivost Slovenije z državami evropske unije in s tem umestitev v mednarodni prostor.

Podrobnejši podatki so objavljeni na NIJZ podatkovnem portalu, publikacije preteklih let pa so brezplačno dostopne na spletnih straneh NIJZ. Objava naslednje številke je predvidena v zimskem obdobju.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno