Življenjski slog

Best-ReMaP zaključni politični dialog v Bruslju

Življenjski slog

Včeraj je na stalnem predstavništvu Republike Slovenije v Bruslju potekal plenarni politični dialog projekta skupnega ukrepanja Best-ReMaP, ki ga je organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Zadnje posodobljeno: 26.05.2023
Objavljeno: 26.05.2023

Veleposlanik Iztok Jarc je nagovoril cenjene goste, njegovo močno sporočilo pa je poudarilo potrebo, po skupnem ukrepanju za učinkovit boj proti otroški debelosti, tako na ravni EU kot na nacionalni ravni.

doc.dr. Mojca Gabrijelčič–Blenkuš, Nacionalni inštitut za javno zdravje:

“Namen projekta skupnega ukrepanja Best-ReMaP je, da skupaj zagotovimo spremembe na boljše na ključnih politikah, ki izboljšujejo prehransko okolje za otroke.”

Dogodek je služil kot platforma za nacionalne odločevalce, strokovnjake za politiko in zainteresirane deležnike. Zbrali so se, da razpravljajo o implementaciji prelomnih ugotovitev projekta Best-ReMaP s področja reformulacije hrane, omejevanja trženja hrane in pijače otrokom in o izboljšanju sistema javnih naročil zdrave hrane v javnih ustanovah s ciljem, vključitve teh spoznanj v nacionalne politike in politike EU.

 

Več informacij o projektu Best-ReMaP najdete na naslednji povezavi: Best-ReMaP – Healthy Food for a Healthy Future (bestremap.eu)

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno