Digitalno trženje

Program ZDAJ in prva slovenska nacionalna priporočila za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih

Digitalno trženje

V okviru projekta Skupaj za zdravje in operacije MoST/Nagradnje smo se na NIJZ z zunanjimi strokovnjaki lotili področja izpostavljenosti ekranom otrok in mladostnikov.

Zadnje posodobljeno: 01.06.2021
Objavljeno: 01.06.2021

Pripravili smo gradivo in trganke za individualno svetovanje staršem predšolskih otrok o izpostavljenosti ekranom, ki ga izvaja pediater ob preventivnem pregledu. Izvedli smo tudi usposabljanje za pediatre in diplomirane medicinske sestre iz 27 zdravstvenih domov, ki so bili vključeni v operacijo financirano iz Evropskega socialnega sklada in sofinancirano iz proračuna RS.

Po objavi smernic (dostopne na naslednji povezavi) so bila  vsa gradiva za starše usklajena z novimi smernicami in so na voljo na spletni strani Preventivnega programa ZDAJ – Zdravje danes za jutri, ki je namenjen novorojenčkom, dojenčkom, predšolskim otrokom, učencem, dijakom in študentom, otrokom z motnjo v razvoju in otrokom registriranim športnikom.

To izredno aktualno problematiko naslavljamo tudi v družinski obravnavi za zdrav življenjski slog, ki je namenjena otrokom in mladostnikom s čezmerno telesno težo in debelostjo ter zmanjšano telesno zmogljivostjo in njihovim staršem in sorojencem.

Slika: Naslovnica smernic za uporabo zaslona pri otrocih in mladostnikih
Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno