Nenalezljive bolezni

15. konferenca preventive za odraslo populacijo

Nenalezljive bolezni

Integrirana preventiva kroničnih bolezni za odrasle na primarni ravni zdravstvenega varstva v Sloveniji v luči krepitve zdravstvene pismenosti.

26. in 27. septembra 2023 bo v Thermani Laško (Zdraviliška cesta 4, 3270 Laško) potekala 15. konferenca preventivnega programa za odrasle prebivalce, ki je sprva potekala pod imenom Nacionalni program primarne preventive srčno-žilnih bolezni, sedaj pa kot Program integrirane preventive kroničnih bolezni za odrasle – program Skupaj za zdravje.

Tudi letos smo za vas pripravili pester in zanimiv program konference. Prvi dan, v torek, 26. septembra 2023, bomo začeli s širšim pregledom dela na področju preventive pri nas. Govorci bodo osvetlili pogled na preventivo z različnih vidikov – od sistemske perspektive do čisto konkretnega vidika pacientov.

V popoldanskem času bodo predavanja razdeljena na tri plenarne dele: prvi del bo naslavljal predvsem zdravje v skupnosti, v drugem delu se bomo posvetili življenjskemu slogu in dejavnikom tveganja ter v tretjem integrirani preventivi kroničnih bolezni.

Drugi dan, v sredo, 27. 9. 2023, bosta na voljo dva sklopa delavnic, v vsakem sklopu pa bo na voljo 6 vzporednih delavnic. Udeleženci se boste v vsakem sklopu lahko udeležili ene delavnice, ki si jo boste izbrali predhodno ob prijavi. Prijave na posamezno delavnico bodo možne do zapolnitve razpoložljivih mest. V torek se bomo družili ob skupni večerji in se v sredo pred predavanji razgibali v bližnjem parku.

Podrobnejši opis preliminarnega programa letne konference je na voljo na naslednji povezavi.

Prijave na konferenco sprejemamo od 21. junija 2023 do vključno 15. septembra 2023 na povezavi: https://anketa.nijz.si/LASKO2023

S prijavo se zavežete, da se boste konference udeležili in da je vaša prijava usklajena s plačnikom kotizacije.

Brezplačna odpoved prijave na konferenco je možna do vključno 15. septembra 2023. Za vse odjave po tem datumu se zaračuna polna kotizacija.

Dvodnevna kotizacija za konferenco znaša 210 eur (z DDV), enodnevna pa 170 eur (z DDV) in vključuje darilo ob registraciji, pogostitve med odmori, dve kosili, večerjo ter konferenčna gradiva. Kotizacija ne vključuje stroškov nočitev.

Kot udeleženci konference imate v hotelih Thermana na voljo sobe po ugodnejši ceni. Rezervacijo lahko opravite  preko njihove spletne strani: REZERVIRAJ  ali pa pišete na e-poštni naslov info@thermana.si oz. pokličete na telefonsko številko 03/423 2100 in omenite, da ste udeleženci konference izvajalcev preventive.

Vloga za pridobitev licenčnih/kreditnih točk je v postopku na Zdravniški zbornici Slovenije ter Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Za vsa vaša morebitna vprašanja smo dosegljivi na e-poštnem naslovu: skupajzazdravje@nijz.si

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo ponovnega srečanja z vami!

Andreja Ošina v imenu organizacijskega odbora 15. konference preventive za odraslo populacijo

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno