Kemijska varnost

10. Posvet Kemijska varnost za vse

Kemijska varnost

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Uradom za kemikalije že deseto leto zapored organiziramo posvet pod splošnim naslovom »Kemijska varnost za vse« Vsako leto se posvečamo drugi tematiki, kar izpostavimo z delovnim podnaslovom konkretnega posveta.

Zadnje posodobljeno: 10.10.2018
Objavljeno: 10.10.2018

Ob letošnji jubilejni 10. obletnici našega posveta se soorganizaciji pridružuje tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Pod okriljem evropske kampanje »Zdravo delovno okolje 2018-2019« tako letos pripravljamo dvodnevni mednarodni posvet z delovnim naslovom »Varno ravnajmo z nevarnimi snovmi za zdrava delovna mesta in okolje.

Posvet bo potekal v Laškem, 23. – 24. oktobra 2018, v kongresnem centru Termana. Ob zaključku drugega dne posveta načrtujemo okroglo mizo z naslovom »Kako doseči še višjo raven kemijske varnosti za vse?«

Na posvet so vabljeni javno-zdravstveni delavci, izobraževalna in šolska stroka (profesorji in učitelji kemije ter drugih naravoslovnih predmetov), delavci javne uprave s področja okolja in varnosti ter zdravja na delovnih mestih, študenti naravoslovnih usmeritev in drugi zainteresirani.

Kotizacije ni. Posvet je brezplačen. Število udeležencev je omejeno, zato je predhodna prijava obvezna.

Prijave bo zbirala agencija Vodik d.o.o., podizvajalka Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prosimo, da najpozneje do petka, 19. oktobra 2018 izpolnite spletno prijavnico, ki objavljena na naslednji povezavi.

POTRDILA

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo udeležencem posveta potrdila o udeležbi naknadno poslalo po e-pošti.

Skladno s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu bodo strokovni delavci za varnost pri delu prejeli 20 točk. Opozarjamo, da bomo kreditne točke priznali samo tistim strokovnim delavcem za varnost pri delu, ki se bodo posveta udeležili v celoti, tj. oba dneva v dopoldanskem in popoldanskem delu.

Vabilo, na naslednji povezavi.

Program posveta, na naslednji povezavi.

Vljudno vabljeni!

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno