NIJZ

OPOZORILO NA LAŽNE OBJAVE – Po spletu zopet krožijo lažne objave povezane z izdelkom TONERIN

NIJZ

Na spletu se zopet pojavljajo oglasi, ki želijo potrošnikom prodati različne izdelke za izboljšanje njihovega zdravja in počutja. V večini primerov gre za spletne strani, ki so sicer v slovenskem jeziku, vendar na njih ni nobenega podatka o podjetju, ki te izdelke ponuja.

Zadnje posodobljeno: 20.10.2023
Objavljeno: 20.10.2023

Tržni inšpektorat RS je že pred časom opozoril na previdnost pri naročanju navedenega izdelka, saj obstaja velika verjetnost, da gre za spletno prevaro, pri čemer je izredno težko oziroma praktično nemogoče ugotoviti, kdo stoji za njo. Povezava do njihovega opozorila z dne 08. 5.2023 je dostopna na naslednji povezavi.

V tokratni objavi gre za hudo zlorabo fotografij in imena Milana Kreka, dr. med., zaposlenega na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Njegovo ime in fotografije ter lažni pogovor z njim se pojavljajo v članku z naslovom: »Farmacevtski škandal v Sloveniji! Zakaj je bil umorjen znani slovenski profesor!? Kakšno resnico je želel povedati upokojencem?« Članek naj bi bil objavljen na spletnem portalu MMC RTV SLO, intervju z Milanom Krekom pa naj bi naredila voditeljica televizijske hiše POP TV, Darja Zgonc.

Na tem mestu želimo vse potrošnike opozoriti na previdnost pri naročanju zgoraj navedenega izdelka, saj obstaja velika verjetnost, da gre za spletno prevaro, pri čemer je izredno težko oziroma praktično nemogoče ugotoviti, kdo stoji za njo. Ob tem pa še enkrat opozarjamo na previdnost pri nakupovanju preko spletnih strani, na katerih ni mogoče najti podatkov o podjetju in na katerih ni objavljenih kontaktnih podatkov, ampak zgolj obrazec za sporočila. Več o tem, kaj vse je potrebno preveriti, predno se odločite za nakup preko spleta, pa si lahko preberete tudi na spletnih straneh »Varni na internetu«.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno