Območna enota Ljubljana

5 ključnih sporočil o novem koronavirusu za starše

Območna enota Ljubljana

Zadnje posodobljeno: 31.08.2020
Objavljeno: 31.08.2020

 

Trenutna epidemiološka situacija je priložnost, da se vzgoja za zdravje izkaže, kot zelo pomembna pri ozaveščanju prebivalcev. Na OE Ljubljana smo zbrali ključne informacije, ki bodo izvajalcem vzgoje za zdravje v pomoč pri pripravi na izvedbo predavanj za starše, pa tudi za učitelje in vzgojitelje. Gradivo z naslovom »5 ključnih sporočil o novem koronavirusu za starše« vsebuje verodostojne informacije, ki so usklajene tudi s sodelavci iz drugih centrov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Prevladujejo sporočila o novem koronavirusu in bolezni, ki jo povzroča, ter ukrepih za preprečevanje širjenja okužbe. Zajeli smo vsebine, za katere menimo, da bi starše in pedagoške delavce zanimale, hkrati pa tudi tiste, za katere si želimo, da bi jih poznali. Zato so v gradivo vključeni tudi poudarki o duševnem zdravju in zdravem življenjskem slogu.

Ta vsebina je aktualna, zato pričakujemo, da bodo vrtci in šole pripravljeni na sodelovanje. Pri starših, vzgojiteljih in učiteljih bomo na ta način izboljšali znanje in razumevanje dejstev, povezanih s COVID -19.

Upamo, do bo gradivo izvajalcem vzgoje za zdravje koristilo pri njihovem delu, prispevalo k dvigu razumevanja problematike in boljšemu izvajanju preventivnih ukrepov med prebivalci.

Celotno gradivo (pdf) je na voljo na naslednji povezavi.

Za več informacij smo na voljo na elektronskem naslovu: katja.podergajs@nijz.si


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno