Območna enota Ljubljana

Iščemo vire za zdrave izbire

Območna enota Ljubljana

V okviru svetovnega dne brez tobaka smo na območni enoti Ljubljana izvedli regijske aktivnosti namenjene mladim. Izvedli smo 10 ponovitev delavnice »Iščemo vire za zdrave izbire«. Delavnice se je skupaj udeležilo približno 340 mladih. Pogovarjali smo se o kajenju, novih tobačnih izdelkih in predvsem o tobačni industriji.

Zadnje posodobljeno: 11.07.2022
Objavljeno: 11.07.2022

Mladost je, z vidika tobačne industrije, najidealnejše obdobje, da nekdo postane zasvojen s tobakom. Dijake smo seznanili, da so marketinški ukrepi tobačne industrije usmerjeni ravno v njih – v mlade, zdrave ljudi, s ciljem, da bi postali dolgoletni potrošniki tobačnih izdelkov.

Delavnice so se udeležili mladi, ki so vključeni v PUMO Zagorje (projektno učenje za mlajše odrasle), dijaki Srednje zdravstvene šole Ljubljana, dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje in Srednje šole Zagorje.

Ugotavljamo, da so mladi zelo dobro seznanjeni s posledicami uporabe tobačnih izdelkov. Dogodek, kot je bil ta, pa je dobra priložnost, da jih na to ponovno malo spomnimo. Z neuporabo tobačnih izdelkov ne bodo poskrbeli samo za svoje zdravje, boljše počutje in bolj polno denarnico, ampak bodo s to odločitvijo vplivali tudi na okolje. Svetovna zdravstvena organizacija namreč poudarja, da tobak okolju povzroča škodo skozi ves svoj življenjski cikel – od pridelovanja do potrošnje. Torej več kot dovolj razlogov, da tobačnim izdelkom odločno rečejo »ne«.

Veseli nas, da smo imeli možnost širiti te pomembne vsebine med mladimi in, da je bila delavnica iz njihove strani dobro sprejeta.


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno