Območna enota Ljubljana

Z mladimi kolesarji o zdravem življenjskem slogu

Območna enota Ljubljana

V okviru Evropskega tedna mobilnosti smo 17. 9. 2020 sodelovali na kolesarskem krogu, ki ga je v mestnem središču organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana. Mladi udeleženci so v spremstvu učiteljev prevozili »izobraževalni krog«, ki vključuje 9 točk. Na eni izmed točk smo se z mladimi kolesarji pogovarjali o zdravem življenjskem slogu.

Zadnje posodobljeno: 22.09.2020
Objavljeno: 22.09.2020

Poudarili smo, da je v obdobju odraščanja raznolika prehrana še posebej pomembna, saj omogoča zdrav telesni razvoj. Otroke smo spomnili, katerih živil se naj izogibajo ter, da je redno zajtrkovanje pomemben del zdrave prehrane. Ob pogovoru z otroki smo ugotavljali, da se zavedajo pomena redne telesne dejavnosti. Razveselili smo se sončka, ki nas je grel na ta dan, vendar pa ima sonce poleg koristnih, tudi škodljive učinke na naše zdravje. Otrokom smo predstavili pravilo sence in najenostavnejše načine za zaščito pred soncem. Poudarili smo, da pomankanje spanja vpliva na njihovo razpoloženje in večjo pojavnost bolezni v odrasli dobi. Pred odhodom v posteljo naj se izogibajo uporabi mobilnih telefonov, tablic in drugih elektronskih naprav. Tudi sicer pa naj raje prosti čas preživijo ob druženju  »v živo« z družino in prijatelji.

Naše izobraževalne točke se je udeležilo približno 90 učencev iz Ljubljanskih osnovnih šol. Ugotavljamo, da so mladi zelo dobro seznanjeni z načeli zdravega življenjskega sloga. Dogodek, kot je bil ta, pa je dobra priložnost, da jih spomnimo tudi na njihovo udejanjanje v vsakdanjem življenju.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno