Območna enota Maribor

Svitov dan z okroglo mizo

Območna enota Maribor

V petek, 20. oktobra 2023 je v Domu kulture Ormož potekal Svitov dan z okroglo mizo, ki ga je organiziral Zdravstveni dom Ormož. Svitov dan je strokovno srečanje Programa Svit, ki poteka vsako leto z namenom boljšega povezovanja in izmenjave izkušenj med ključnimi deležniki, ki so vključeni v njegovo izvajanje.

Zadnje posodobljeno: 23.10.2023
Objavljeno: 23.10.2023

Na dogodku je Milan Stojanović iz NIJZ – Območna enota Maribor prisotne seznanil o odzivnosti programa v regiji s poudarkom na primeru občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ter primerjavi z republiškim in regijskim povprečjem.

Udeleženci okrogle mize so bili Aljaž Čibej, v.d. direktorja ZD Ormož, Željko Perdija, dr. med., spec. interne medicine,  Milan Stojanović, dr. med., spec. javnega zdravja, Anita Ferjuc, dr. med., spec. družinske medicine, župani oziroma predstavniki občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, regijska ambasadorka Programa Svit Cilka Špindler, predstavnica krajevne organizacije Rdeči križ in študent medicine, ki sodeluje pri promociji Programa Svit.

Udeleženci so skozi razpravo skušali poskušali odgovoriti na vprašanje, zakaj se nekatere skupine prebivalcev, predvsem starejši moški, ne vključujejo oz. se manj vključujejo v presejalni Program Svit. Namen okrogle mize je bil tudi poiskati  predloge in rešitve za višjo odzivnost občanov v Program Svit. Prišli smo do ugotovitev, da je za dvig odzivnosti v Program Svit ključno dobro medsebojno sodelovanje zdravnikov družinske medicine in zdravstvenih delavcev ter vključenost in promocija programa Svit v lokalnem okolju.

 

Kratek intervju o Programu Svit ob regijskem dogodku Svitov dan v Ormožu:

 

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno