Digitalno trženje

Strokovni posvet Vzgoja in izobraževanje v realnem in digitalnem svetu

Digitalno trženje

V organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Slovenske mreže zdravih šol ter ob podpori Ministrstva za zdravje in Svetovne zdravstvene organizacije je 18. novembra 2019 v Ljubljani potekal strokovni posvet Vzgoja in izobraževanje v realnem in digitalnem svetu.

Zadnje posodobljeno: 22.11.2019
Objavljeno: 22.11.2019

Zdrave šole so si za letošnjo rdečo nit izbrale to nadvse aktualno in kompleksno temo z namenom, da bi o njej ozaveščati pedagoške delavce, starše in druge odrasle, ki delajo z mladimi o kompleksnosti digitalne problematike ter jim pomagati pri usmerjanju otrok in mladostnikov, da bodo le ti čim bolj uravnoteženo razvijali svoje kompetence, obenem pa jih opozorili na možne težave.

Posveta se je udeležilo čez 360 udeležencev z Zdravih šol, ki so z zanimanjem prisluhnili predstavitvam odličnih predavateljev: doc.dr. Tini Bregant, doc.dr. Heleni Jeriček Klanšček, dr. Špeli Selak, prim.doc.dr. Mojci Gabrijelčič Blenkuš, Špeli Reš in dr. Andreju Kovačiču. Vsak od predavateljev je tematiko osvetljeval s svojega zornega kota, njihova PRIPOROČILA, katerih avtorji so predavatelji s posveta, so zbrana na naslednji povezavi.

Ker je bil interes za posvet zelo velik, smo izpeljali še en posvet Vzgoja in izobraževanje v realnem in digitalnem svetu z enakim programom – 13.1.2020 na NIJZ OE Ljubljana, Zaloška 29, v Ljubljani. Posveta se je udeležilo 90 pedagoških in zdravstvenih delavcev.

Vabilo s programom je dosegljivo na naslednji povezavi. 

25. novembra 2019 pa smo izvedli VSESLOVENSKO AKCIJO: En dan v šoli in doma brez telefona! Več o akciji lahko preberete na naslednji povezavi.

Seveda pa si lahko dneve brez digitalnih medijev v šoli in doma zamislite tudi kadarkoli drugič tekom tega in naslednjega šolskega leta.

Pomembno je, da se zavedamo naše “priklopljenosti”, se občasno “odklopimo” ter s tem poskrbimo za boljše ravnovesje med našim realnim in digitalnim svetom.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno