Prepovedane droge

Reitox mreža

Prepovedane droge

Mrežo Reitox sestavlja 29 nacionalnih točk (NFP - National Focal Point) v 27 državah članicah EU, Turčiji in Norveški ter kontaktna točka pri Evropski komisiji. NFP – iz katerih agencija za droge črpa večino svojih podatkov – zbirajo in analizirajo nacionalne informacije o prepovedanih drogah, pri čemer se opirajo na različne sektorje, vključno z zdravstvom, pravosodjem in organi pregona.

Zadnje posodobljeno: 24.01.2023
Objavljeno: 24.01.2023

Ta video prikazuje bistvo te mreže.

 

V nastavitvah videa je možna izbira slovenskih podnapisov.

O nacionalnih kontaktnih točkah Reitox

Reitox je evropsko informacijsko omrežje za področje prepovedanih drog in zasvojenosti z drogami, ustanovljeno hkrati z Evropskim centrom EMCDDA. Okrajšava „Reitox“ izhaja iz francoskega „Réseau Européen d’Information sur les Drogues et les Toxicomanies“. Članice mreže Reitox so imenovane nacionalne institucije ali agencije, odgovorne za zbiranje podatkov in poročanje o prepovedanih drogah in zasvojenostih z drogami. Te ustanove se imenujejo „nacionalne kontaktne točke“ ali „nacionalne informacijske enote“.

Spoznajte mrežo Reitox in sodelujoče države: označite ime države na spodnjem zemljevidu in prikazali se bodo poudarki za posamezno državo za leto 2022, kot so jih predlagale nacionalne kontaktne točke Reitox.

Povezava je na interaktiven zemljevid nacionalnih informacijskih točk, ki so del mreže. Ko kliknete na posamezno državo, se izpišejo trije glavni poudarki, s čimer se lahko Focal Point predstavi: Reitox national focal points —2022 highlights

 

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno