Območna enota Maribor

Edukacija strokovnih delavcev CSD za opolnomočenje na področju problematike prepovedanih drog

Območna enota Maribor

V četrtek, 16.marca 2023, smo na OE Maribor uspešno zaključili 1. sklop strokovnega izobraževanja za strokovne delavce Centra za socialno delo Maribor, katerega namen je bil pridobiti specifična znanja s področja drog in zasvojenosti za delo z uporabniki, ki posegajo po drogah in njihovimi svojci.

Zadnje posodobljeno: 24.03.2023
Objavljeno: 24.03.2023

S ciljem opolnomočenja strokovnih delavcev za razumevanje problematike zasvojenosti za zgodnjo identifikacijo mladostnikov, ki posegajo po drogah ter nadaljnjo ustrezno obravnavo, smo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje – območna enota Maribor, oblikovali program edukacije za strokovnjake, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi, ki posegajo po drogah.

Strokovno izobraževanje, ki traja 3 krat po 3 ure, v manjših delovnih skupinah (8-10 ljudi) poteka interaktivno in zajema predavanje in diskusijo, metodo primera ter učenje s simulacijo – igro vlog.

Udeleženci pridobijo specifična znanja s področja drog in adiktologije, skozi interaktivno obliko dela naslavljajo in razrešujejo dileme in strahove, ki jih imajo na tem področju ter pridobijo veščine in  kompetence za delo in ustrezno odzivanje na problematiko drog.

Tokratno izobraževanje je namenjeno strokovnim delavcem vseh enot CSD Maribor, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami, ki posegajo po drogah in njihovimi svojci.

Prvi sklop edukacije je zaključilo 39 udeležencev, razvrščenih v 4 skupine. Naslednja 2 sklopa bosta izvedena do konca  junija letošnjega leta.

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno