Območna enota Maribor

Evropski teden mobilnosti 2022: Gremo na kolo (rolko ali skiro), da zdravje ohranimo!

Območna enota Maribor

V torek, 20.9.2022 smo sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje – območna enota Maribor sodelovali pri izvedbi dogodka v okviru Evropskega tedna mobilnosti, s ciljem promocije doseganja javnozdravstvenih priporočil o vsakodnevni telesni dejavnosti pri otrocih in mladostnikih.

Zadnje posodobljeno: 23.09.2022
Objavljeno: 23.09.2022

Namen naše aktivnosti “Gremo na kolo (rolko ali skiro), da zdravje ohranimo” je bil spodbujati zadostno količino dnevne telesne aktivnosti pri otrocih in mladostnikih.  Učence mariborskih osnovnih šol smo povabili h kolesarjenju in merili čas kolesarjenja. Izmerjen čas smo udeležencu označili na pripravljeno shemo, kamor si je hkrati zabeležil že v istem dnevu opravljene druge telesne aktivnosti in tako spoznal, koliko časa naj temu še nameni, da bi zadostil priporočilom za zdravo telesno aktivnost. Udeleženci so prejeli tudi letak s priporočili o vsakodnevni telesni dejavnosti, s katero otroci in mladostniki varujejo svoje zdravje.

Aktivnost ob evropskem tednu mobilnosti je bila odlična priložnost, da učence spomnimo, da lahko že z aktivnim načinom mobilnosti (npr. kolo, hoja, skiro…) na poti v šolo in domov zadostijo priporočeni dnevni telesni aktivnosti.


Pripravila:
Lana Flisar, mag.san.inž.
NIJZ – OE Maribor

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno