Območna enota Maribor

Evropski teden mobilnosti 2023

Območna enota Maribor

"Bodi aktiven vsak dan in počutil se boš odlično!"

Zadnje posodobljeno: 21.09.2023
Objavljeno: 21.09.2023

V sklopu tradicionalnega evropskega tedna mobilnosti, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom so tudi letos na trgu Leona Štuklja v Mariboru potekale različne dejavnosti na področju trajnostne mobilnosti.

V sredo, 20. 9. 2023 smo sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje – območna enota Maribor sodelovali pri izvedbi vzgojno preventivne akcije »Drugače na pot – v šolo s kolesom« v organizaciji Mestne občine Maribor, s ciljem promocije doseganja javno-zdravstvenih priporočil o vsakodnevni telesni dejavnosti pri otrocih in mladostnikih.

Namen naše aktivnosti “Bodi aktiven vsak dan in počutil se boš odlično!” je bil spodbujati zadostno količino dnevne telesne aktivnosti pri otrocih in mladostnikih. Učence mariborskih osnovnih šol smo vzpodbudili k reševanju dnevnika telesne dejavnosti. Vsak posameznik je na shemi označil, koliko telesne aktivnosti je ta dan že opravil. Na ta način so spoznali, koliko časa še naj namenijo drugim telesnim dejavnostim, da zadostijo priporočila za zdravo telesno aktivnost.

Udeleženci so prejeli tudi letak s priporočili o vsakodnevni telesni dejavnosti, s katero otroci in mladostniki varujejo in krepijo svoje zdravje.

Dogodek ob Evropskem tednu mobilnosti je bila odlična priložnost, da učence spomnimo, da lahko že z aktivnim načinom mobilnosti (npr. kolo, rolka, hoja, skiro) na poti v šolo in domov zadostijo priporočeni dnevni telesni aktivnosti.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno