Območna enota Maribor

Območna enota NIJZ Maribor na karierni tržnici

Območna enota Maribor

V tednu od 17. do 21. aprila 2023 smo se na mariborski območni enoti NIJZ udeležili 10. karierne tržnice, ki sta jo organizirala Karierni center Univerze v Mariboru in Zavod RS za zaposlovanje, Območni službi Maribor in Ptuj.

Zadnje posodobljeno: 12.05.2023
Objavljeno: 12.05.2023

Na stojnici pred Univerzo v Mariboru smo ozaveščali o aktivnostih Nacionalnega programa duševnega zdravja – MIRA ter antistigmatizacijske kampanje Nisi okej? Povej naprej, pri čemer smo se z obiskovalci pogovarjali o mitih s področja duševnega zdravja ter opozarjali na stigmo. Študentom in mladim diplomantom smo predstavljali tudi poklice duševnega zdravja, ki se zaposlujejo v Centrih za duševno zdravje otrok in mladostnikov, v Centrih za duševno zdravje odraslih ter v drugih javnih službah s področja duševnega zdravja v Podravju. Trenutno stanje na trgu dela namreč kaže, da so nekateri od teh poklicev (zdravniki pedopsihiatri, zdravniki psihiatri, klinični psihologi, specialni pedagogi, logopedi itd.) v precejšnjem pomanjkanju, zato smo želeli mlade odrasle seznaniti z izobraževalnimi potmi in zaposlitvenimi možnostmi za posamezne poklicne profile.

V sklopu dogodka je regijska koordinatorica duševnega zdravja na NIJZ OE Maribor Sanja Tkalec, izvedla tudi 45-minutno predavanje z naslovom “Ko sem dobro, delam/študiram dobro”, v katerem je udeležence seznanila z vsebinami s področja duševnega zdravja in tveganji v študijsko/delovnem okolju, predstavila prve znake težav v duševnem zdravju ter informirala poslušalce o različnih virih pomoči v Podravju.

Obiskovalci karierne tržnice so ocenili vse dogodke kot zelo koristne. Pohvalili so vsebine delavnic in predavatelje ter povedali, da je bila predana vsebina razumljiva in praktično podkrepljena. Izpostavili so, da so pridobili nova znanja in uporabne informacije za nadaljnje delo pri študiju in pri sistematičnem načrtovanju nadaljnjega razvoja kariere.

 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno