Območna enota Maribor

Olimpijski festival evropske mladine 2023

Območna enota Maribor

V Mariboru je med 23. in 29. julijem potekal Olimpijski festival evropske mladine 2023 (OFEM 2023), ki je vodilni dogodek za mlade evropske športnike, stare od 14 do 18 let.

Zadnje posodobljeno: 01.08.2023
Objavljeno: 01.08.2023

Ta velik mednarodni športni dogodek, ki je tudi velik zgodovinski mejnik z izvedbo največjega večpanožnega športnega dogodka v zgodovini države, spodbuja šport in telesno dejavnost ter mlade navdušuje za šport in rekreacijo. Nenazadnje po olimpijskih načelih spodbuja duh prijateljstva, poštene igre in strpnost.

Na 17. izvedbi Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru je sodelovalo 48 evropskih držav, in sicer se je 3617 športnikov in športnic pomerilo v 11 različnih športnih panogah.

V spremljevalnem programu Olimpijskega festivala je sodeloval tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje – območna enota Maribor s ciljem promocije doseganja javnozdravstvenih priporočil o vsakodnevni telesni dejavnosti pri otrocih, mladostnikih in odraslih. Ob tej priložnosti smo za udeležence dogodka tako v slovenskem kot angleškem jeziku pripravili letak s priporočili za telesno dejavnost otrok in odraslih. Za dodatno vzpodbudo gibanja otrok so najmlajši udeleženci prejeli frizbije.

Sodelovanje na dogodku se je izkazalo kot odlična priložnost za poudarjanje pomena redne telesne dejavnosti za krepitev in ohranjanje zdravja populacije. Dogodek je bil številčno obiskan in dobro sprejet med ciljno populacijo.

Mladim športnikom v imenu Nacionalnega inštituta za javno zdravje iskreno čestitamo za uspehe in se veselimo športnega duha, ki so ga prinesli v naše mesto!

Priporočila za telesno dejavnost za otroke, mladostnike in odrasle (v slovenskem in angleškem jeziku):

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno