Območna enota Maribor

Psihološko svetovanje v svetovalnici Posvet v Mariboru ponovno poteka osebno

Območna enota Maribor

Psihološka svetovanja v svetovalnici Posvet, Center za psihološko svetovanje, ponovno potekajo osebno, v svetovalnicah, upoštevaje varnostne ukrepe ter ob izpolnjevanju PCT pogoja, katerega potrdilo klienti pokažejo ob vstopu v svetovalnico. Klienti, ki se svetovanja v živo zaenkrat še ne morejo udeležiti, pa imajo še naprej možnost svetovanja po telefonu in video povezavah.

Zadnje posodobljeno: 21.09.2021
Objavljeno: 21.09.2021

 

Program svetovalnice ponuja individualno ali skupinsko obravnavo posameznikom, parom in družinam, ki doživljajo čustvene stiske, ki jih sami ne obvladujejo več in potrebujejo strokovno pomoč. Namenjen je podpori pri razreševanju akutne stiske, razbremenitvi posameznika in njegovih bližnjih ter usmerjanju klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja problema, ki je povzročil trenutno stisko. V psihološki svetovalnici je torej smiselno poiskati strokovno pomoč, ko so v stiski zaradi:

  • študija, službe ali upokojitve;
  • težav v partnerskem odnosu;
  • odnosov v družini;
  • težavah z vzgojo;
  • občutka izgorelosti, osamljenosti, brezvoljnosti;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomembnih življenjskih odločitev.

Pri iskanju rešitev jim je v pomoč podpora usposobljenih strokovnjakov, ki pri svojem delu uporabljajo specifične svetovalne metode.

V Mariboru brezplačna svetovanja potekajo na Ljubljanski ulici 4, v 2. nadstropju, v prostorih NIJZ – OE Maribor (sejna soba), po 17. uri. Za prvi obisk se naročite na telefonsko številko 031/ 704-707 v času uradnih ur, ki so vsak dan med 8. in 16. uro ali po e-pošti info@posvet.org. Svetovanja so namenjena starejšim od 18 let.

Več o svetovalnici si lahko preberete na spletni strani Centra za psihološko svetovanje Posvet, na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno