Območna enota Maribor

Regijsko spletno strokovno srečanje v Podravju

Območna enota Maribor

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra s simbolom zelene pentljice, bomo na mariborski območni enoti NIJZ organizirali spletno strokovno srečanje z naslovom: “Skupaj s starši do duševnega zdravja otrok in mladostnikov”, ki bo potekalo 11. 10. 2023 s pričetkom ob 10. uri.

Zadnje posodobljeno: 29.09.2023
Objavljeno: 29.09.2023

Na srečanju za strokovne delavce šol, mladinskih organizacij, socialnega-varstva, zdravstva ter drugih javnih zavodov in nevladnih organizacij bomo spregovorili o pomenu dobrega sodelovanja s starši zavoljo krepitve duševnega zdravja in preprečevanja duševnih motenj pri otrocih in mladostnikih.

Dostopnost do interneta in komunikacija preko digitalnih naprav je močno preoblikovala naš vsakdan in je tempo življenja postal vsekakor hitrejši ter slabše obvladljiv iz vidika duševnega zdravja slehernega posameznika. Tudi vzgojni recepti, ki smo jih bili deležni odrasli so manj (če sploh) primerni za današnje generacije otrok in mladostnikov, zato se v praksi povečuje potreba po ustrezni edukaciji staršev, ki pogosto iščejo vzgojne nasvete kar na spletu ali pa zgolj prenašajo “na sebi preverjene vzgojne prijeme”. Ob tem se seveda povečuje tudi odgovornost na strokovnjakih, ki delajo z mladimi, zlasti pedagoških delavcih v osnovnih in srednjih šolah, da starše sistematično vzgajajo o  preverjenih pristopih pri vzgoji njihovih otrok in na takšen način zmanjšujejo zmotna prepričanja, ki krožijo v splošni populaciji odraslih.

Gostujoči predavatelji spletnega srečanja bodo torej govorili o lastnih strokovnih izkušnjah dela s starši v okviru različnih delovnih praks ter ponudili praktične napotke pri obravnavi nekaterih izzivov mladih in njihovih družin.

Več informacij najdete v priloženem vabilu in programu prihajajočega srečanja.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno