Območna enota Maribor

Zaključeno je izobraževanje »Pedagoške veščine za delo v šolskem okolju«

Območna enota Maribor

V petek, 3. marca 2023, smo v Mariboru uspešno zaključili s strokovnim izobraževanjem za diplomirane medicinske sestre, izvajalke vzgoje za zdravje za otroke in mladostnike, katerega namen je pridobiti pedagoške veščine za delo v oddelkih vrtcev in šol.

Zadnje posodobljeno: 09.03.2023
Objavljeno: 09.03.2023

S ciljem odgovoriti na že vrsto let izkazane potrebe po krepitvi kompetenc izvajalk programa vzgoja za zdravje smo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje vzpostavili sodelovanje s Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru.

Strokovno izobraževanje v obsegu 30-ih ur je obsegalo znanja in veščine iz didaktike, psihologije in pedagogike. Predavateljice prof. dr. Milena Ivanuš Grmek, doc. dr. Janja Tekavc in izr. prof. dr. Tina Vršnik Perše so podale strokovne usmeritve za načrtovanje in vodenje pouka, učinkovito komunikacijo v razredu ter odgovorile na številna vprašanja izvajalk vzgoje za zdravje pri pedagoškem delu s predšolskimi in šolskimi otroki ter z otroki, ki zaradi različnih oviranosti potrebujejo posebne prilagoditve v učnem procesu.

Izobraževanje je zaključila prva skupina 30-ih udeleženk, izvajalk vzgoje za zdravje iz celotne Slovenije, v prihodnje pa načrtujemo ponovitev programa izobraževanja za ostale zainteresirane.

 »Vse tri predavateljice so bile odlične, meni osebno je to izobraževanje dalo veliko, ker se na novo vključujem v to delo.«

»Že do sedaj sem razvila občutek za delo z otroki in učenci, izobraževanje je to le še bolj potrdilo, da sem na dobri poti, in seveda sem ob tem izvedela tudi nekaj novih informacij in pristopov.«

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno