Območna enota Murska Sobota

Čas za nas

Območna enota Murska Sobota

3. regijsko srečanje vodij timov Zdravih šol Pomurske regije v šolskem letu 2022/23

Zadnje posodobljeno: 09.06.2023
Objavljeno: 09.06.2023

Šolsko leto je že skoraj pri koncu in tako smo v četrtek, 1. 6. 2023, izvedli še zadnje, tretje srečanje vodij timov Zdravih šol, v šolskem letu 2022/23. Gostila nas je Dvojezična osnovna šola Dobrovnik (v nadaljevanju DOŠ), na kateri nas je prijazno pozdravila ravnateljica Milena Ivanuša. Za celotno organizacijo je poskrbela učiteljica Klaudija Varga Magdič, vodja tima Zdrave šole na DOŠ Dobrovnik.  Predstavila nam je eno izmed svojih dobrih praks – aktivne sobote. Aktivne sobote so prostovoljne, namenjene gibanju in druženju, učenci pa se jih z velikim veseljem udeležujejo. S tem krepijo svoje telesno in duševno zdravje.

Srečanje smo v prvi vrsti posvetili nam, zato smo izvedli tudi pohod od DOŠ Dobrovnik do Bukovniškega jezera in nazaj. Na Bukovnici se nam je pridružila medicinska sestra Tjaša Tkalec, iz Zdravstveno vzgojnega centra Lendava, pod njenim vodstvom pa smo izvedli delavnico Tehnike sporočanja. Po izvedeni delavnici smo si ogledali še Bukovniško jezero, njegovo okolico in Vidov izvir.

Pot nazaj do šole nas je vodila po pobočju vasi Strehovci, kjer smo lahko občudovali vinograde in čudovite razglede, ki so poleg medsebojnega druženja blagodejno vplivali tudi na naše duševno zdravje. Vrnili smo se rahlo (prijetno) utrujeni, ampak smo se med seboj še bolj povezali, izmenjali smo mnenja, izkušnje… To pa nam bo dalo novih moči in energije za še boljše sodelovanje v naslednjem šolskem letu.

Ta dan je bil dobro izkoriščen in sončen v vseh pogledih!

Špela Kisilak, regijska koordinatorica

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno