Območna enota Murska Sobota

Čezmejna obeležitev svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni

Območna enota Murska Sobota

Predstavnice NIJZ OE Murska Sobota smo se udeležile tudi dogodka  »Čaj za spomin«,  v organizaciji Združenja  Spominčica - Alzheimer Slovenija,  ki se je  odvijal v četrtek, 21. 9. 2022 ob stojnici na Trgu kulture v Murski Soboti.

Zadnje posodobljeno: 21.09.2023
Objavljeno: 21.09.2023

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni je priložnost za krepitev čezmejnega sodelovanja. Tudi ta  bolezen namreč ne pozna meja.

Predstavnice Nacionalnega inštituta za javno zdravje Območne enote Murska Sobota smo se na povabilo Seniorenbund Bad Radkersburg udeležile dogodka ob obeležitvi svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni. Dogodek je bil pomemben iz večih  vidikov: poleg glavnega namena, destigmatizacije in dviga informiranosti o sami bolezni, so se  okrepile obstoječe vezi med sosednjimi regijami, stkala nova poznanstva in oblikovale namere o nadaljnjem  sodelovanju dveh čezmejnih regij v cilju spoprijemanja s skupnimi izzivi.

Poleg soorganizatorjev,  članov društva Seniorenbund Bad Radkersburg ter predstavnikov njihove mestne knjižnice, so bili med prisotnimi še podžupan občine ter zaposleni Doma za oskrbo seniorjev Haus Elisabeth.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno