Območna enota Murska Sobota

Dogodek v sklopu akcije »Kilometri za življenje«

Območna enota Murska Sobota

Sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota smo v soboto, 1. oktobra 2022 skupaj z ostalimi soorganizatorji akcije pripravili dogodek v sklopu dobrodelne kolesarske akcije »Kilometri za življenje«.

Zadnje posodobljeno: 05.10.2022
Objavljeno: 05.10.2022

Namen akcije, ki poteka od 10. septembra do 10. oktobra, je promocija zavedanja o pomenu duševnega zdravja in preprečevanja samomora. S spodbujanjem zdravega življenjskega sloga ter zadostne telesne dejavnosti s poudarkom na kolesarjenju želimo opozoriti na medsebojno povezanost duševnega in telesnega zdravja.

V Murski Soboti smo se na Trgu Martina Luthra zbrali kolesarji in ostali obiskovalci, kjer je potekal dogodek, v okviru katerega so se predstavili ostali partnerji, ki sodelujejo v akciji ter predstavili tudi svoje aktivnosti. Na prireditvi so bile predstavljene tudi preventivne aktivnosti, ki se odvijajo v okviru zdravstvenih domov.

Osrednja aktivnost akcije »Kilometri za življenje« je seveda zbiranje prevoženih kilometrov s kolesi za mednarodno akcijo »Prekolesarimo svet«. Na prireditvi so tako udeleženci poročali tudi število svojih prevoženih kilometrov. Glede na namen so bila predstavljena tudi kolesa, ki si jih je mogoče izposoditi v okviru promocije trajnih oblik mobilnosti v Mestni občini Murska Sobota. Ker gre za kolesarski dogodek, nismo mogli mimo praktičnega prikaza varne vožnje s kolesom. Po pozdravnem nagovoru smo v spremstvu kolesarskega vodnika tako varno prekolesarili nekaj kilometrov tudi po mestnem jedru.

Zahvaljujemo se sponzorju Radenska d.o.o. za prispevano vodo. Zahvaljujemo pa se tudi vsem organizacijam, klubom in posameznikom, ki so nam pomagali pri uspešni izvedbi dogodka in zbiranju kilometrov ter na ta način pripomogli k promociji duševnega zdravja.

Soorganizatorji akcije so: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, zdravstveni domovi Murska Sobota, Gornja Radgona, Lendava in Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids Cycling Team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goričko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova, Zdravilišče Radenci, Športna zveza Murska Sobota in Razvojni zavod Občine Puconci.


 

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno