Območna enota Murska Sobota

Evropski teden mobilnosti v Pomurju

Območna enota Murska Sobota

Evropski teden mobilnosti (v nadaljevanju ETM) je tradicionalna evropska pobuda, ki spodbuja lokalne skupnosti k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec pa je med 16. in 22. septembrom, ko se ETM zaključi z Dnevom brez avtomobila.

Zadnje posodobljeno: 22.09.2023
Objavljeno: 22.09.2023

Sodelavci OE Murska Sobota smo v tem tednu sodelovali pri različnih aktivnostih v lokalni skupnosti. 18. septembra smo bili na OŠ Šalovci in DOŠ Domanjševci, kjer smo se z otroki pogovarjali o pomenu zdravega življenjskega sloga s poudarkom na pomenu gibanja. Predstavili smo jim igro »Pot do zdravja« skozi katero smo skupaj spoznavali kaj vse vpliva na naše zdravje in kakšne navade nam pomagajo naše zdravje ohranjati in krepiti

V četrtek, 21.septembra so nas povabili k sodelovanju na športnem dnevu na OŠ Gornji Petrovci, v okviru dogodka Šport špas. Ker je šlo za medgeneracijsko druženje, so bili poleg otrok prisotni tudi starši, babice in dedki. Svoje aktivnosti smo prilagodili publiki in poleg iger za otroke – »Pot do zdravja« ter »Vrzi kocko in gremo migat«, predstavili še preventivni program Svit, priporočila za zdravo spanje in gradiva za izboljšanje duševnega zdravja.

Ob zaključku evropskega tedna mobilnosti nas je Mestna občina Murska Sobota povabila k sodelovanju na dogodku Dan brez avtomobila. Slovenska ulica je bila ta dan zaprta za motorna vozila, namenjena je bila le pešcem, kolesarjem, največ veselja pa so si privoščili otroci osnovnih šol, za katere bo pripravljen bogat spremljevalni program. Tudi ta dan smo največji poudarek namenili promociji gibanja in skozi igro otrokom predstavili kako pomembna je vsakodnevna izbira zdravih življenjskih navad.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno