Območna enota Murska Sobota

Kilometri za življenje

Območna enota Murska Sobota

Leto je naokrog in ponovno smo se odločili organizirati dobrodelno kolesarsko akcijo »Kilometri za življenje«, ki je že 3. po vrsti. Aktivnost bo ponovno izvedena v sklopu mednarodne akcije »Prekolesarimo svet«, v okviru katere smo v lanskem letu prekolesarili 97.610,80 kilometrov.

Zadnje posodobljeno: 30.08.2021
Objavljeno: 30.08.2021

Namen akcije je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati želimo prebivalce naše regije spodbuditi k aktivnejši skrbi za zdravje, telesni dejavnosti in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.

Kako lahko sodelujete na kolesarski akciji?

V času od 10. 9. 2021 do 10. 10. 2021 kolesarite kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu. Pri tem naredite fotografijo (sliko kolesa, sebe, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in nam jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošljete na e-naslov: kilometrizazivljenje@gmail.com ali pa sporočite preko FB strani »Kilometri za življenje«. Na FB strani in Istagram profilu bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami.

V znak podpore naše dobrodelne kolesarske akcije označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje @kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.

V času trajanja akcije bo potekalo več manjših kolesarskih dogodkov organizatorjev, kjer bomo prav tako zbirali kilometre za zgoraj navedeno akcijo. Zato nas spremljajte na naši FB strani in Instagram profilu »Kilometri za življenje«, kjer vas bomo sproti obveščali o poteka akcije.

V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost ter varnost vaših otrok. Upoštevajte vse ukrepe in predpise s področja varnosti v cestnem prometu in predpise varovanja zdravja.

Organizatorji dogodka: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota, Zdravstveni dom Gornja Radgona, Zdravstveni dom Lendava, Zdravstveni dom Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids cycling team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goricko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Murska Sobota, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova in Razvojni zavod občine Puconci.

 

Veselimo se druženja z vami.

Kolesarski pozdrav,

organizatorji dobrodelne kolesarske akcije »Kilometri za življenje«

 

Informacije o dogodku:

Gordana Toth 041/376-998

Klavdija Žalman 051/631-054

Datoteke:

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno