Območna enota Murska Sobota

Pomurska regija: Otroci za varnost v prometu 2022

Območna enota Murska Sobota

Organizatorji aktivnosti NIJZ OE Murska Sobota si bomo letošnjo aktivnost » Otroci za varnost v prometu 2022« zapomnili po odličnem odzivu šol in vrtcev, po ustvarjalnosti ter izjemno kakovostnih in pestrih izdelkih, ki smo jih prejeli v času trajanja aktivnosti : od konca septembra do martinovega , 11. 11. Naša zahvala gre tako učencem in otrokom kakor tudi njihovim učiteljicam, učiteljem, mentoricam in mentorjem, vzgojiteljicam in pomočnicam, ki sodelujejo in vztrajajo z nami že skoraj dve desetletji, odkar akcija poteka.

Zadnje posodobljeno: 10.11.2022
Objavljeno: 10.11.2022

Če bi želeli opisati in prikazati vse izdelke bi porabili preveč prostora, saj so jih otroci in učenci iz 31 šol in vrtcev izdelali več kot 1300. Zato nam ne zamerite, če ne omenimo vsakega posebej. Veseli smo bili prav vsakega posameznega, ki je prispel na naslov NIJZ OE Murska Sobota.

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici so učenci 2. r. izdelovali prometne znake STOP z osebnimi sporočili, enako kot otroci iz Vrtca pri OŠ Apače, ki so nam poslali še skupinsko fotografijo. Učenci 6. r. OŠ Šalovci so oblikovali prav posebne obešanke z gelom in skritim sporočilom, iz Osnovne šole Sv. Jurij, Rogašovci so prispele čudovite parkirne ure s sporočilom, igra Spomin, rokice pa iz OŠ III. Murska Sobota, . veliko risbic, tudi od starejših učencev – 7.r so prispevali iz OŠ I. M. Sobota . Iz OŠ Gornja Radgona so prispele različne domiselne obešanke ustvarjene iz lesa, blaga in pokrovov za kozarce. Tudi iz OŠ IV so nam poslali prikupna sporočila. Otroci iz Vrtca Mala Nedelja so izdelali obešanke semafor, otroci iz -Vrtca Lavra (Miklavžev zavod Murska Sobota) pa so nam osebno prinesli angelčke s sporočili.

V prihodnjih dneh po izvedbi preventivnih uličnih akcij (11.11) bomo objavili tudi informacije in fotoutrinke o njihovem poteku.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno