Območna enota Murska Sobota

Promocijske aktivnosti NIJZ na sejmu AGRA

Območna enota Murska Sobota

Sodelavci območne enote Murska Sobota smo sodelovali na enem izmed največjih sejemskih dogodkov v državi. Na že 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA smo se predstavljali  skupaj s Centrom za krepitev zdravja Murska Sobota.  

Zadnje posodobljeno: 30.08.2023
Objavljeno: 30.08.2023

Osrednja aktivnost je bila promocija programa SVIT z napihljivim modelom debelega črevesa, sodelavci Centra za krepitev zdravja pa so predstavljali delavnice in aktivnosti, ki jih izvajajo. S svojo prisotnostjo in lepo oblikovanim razstavnim prostorom smo obiskovalce skušali nagovoriti k večji lastni skrbi za svoje zdravje. Veliko obiskovalcev razstavnega prostora, ki so sicer ciljna populacija programa SVIT je prostor obiskala s svojimi otroki in vnuki. Tem smo namenili dodatno pozornost in jih ob tem, ko so si njihovi stari starši ogledovali model debelega črevesa, osveščali o pomenu telesne dejavnosti z našo gibalno igro s kocko.

Obiskovalcev na stojnici je bilo zelo veliko. Poleg programa SVIT, ki je bil vsem privlačen zaradi  napihljivega modela debelega črevesa, so jih zanimala tudi priporočila za zdravo spanje, programi duševnega zdravja (program Mira), področje telesne dejavnosti, pričeli pa smo tudi s promocijo naše velike tradicionalne aktivnosti »Kilometri za življenje«.  Na razstavnem prostoru smo predstavljali nekatera gradiva, z mislijo na varovanje okolja pa smo obiskovalce spodbujali, da si gradiva in smernice prenesejo na svoje telefone, kar smo jim omogočili s QR kodami.

Zaradi izredno velikega števila obiskovalcev iz vse Slovenije, ki so se ustavili pri modelu debelega črevesa, povprašali o delovanju programa SVIT, ter si tako razjasnili nekatere svoje dileme, ocenjujemo, da je tak dogodek neizmernega pomena za povečanje odzivnosti v program SVIT v vseh regijah. Ker smo temu pridružili še druga gradiva in usmeritve za zdrav življenjski slog, prav tako pričakujemo vpliv na izboljšanje z zdravjem povezanega življenjskega sloga. Na stojnici so se predstavljali tudi iz osrednjega pomurskega CKZ Murska Sobota, kar je v luči dejstva, da bodo s 1. septembrom delavnice in aktivnosti CKZ na voljo v treh četrtinah zdravstvenih domov zelo pomembno za njihovo promocijo in prepoznavnost, posledično pa za krepitev zdravja vseh prebivalcev.

Z udeležbo na tako velikem dogodku, ki ga je lani obiskalo več kot 100.000 obiskovalcev smo gotovo prispevali k večji prepoznavnosti naše ustanove. S sodelovanjem z našimi ključnimi partnerji (CKZ) smo dodali pomemben kamenček k izboljšanju zdravja v prihodnje in tako ostali zvesti sloganu ob 100 obletnici javnega zdravja v Slovenji »Stoletje izkušenj za zdravo prihodnost!«.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno