Območna enota Murska Sobota

Zaključek 3. dobrodelne kolesarske akcije »Kilometri za življenje«

Območna enota Murska Sobota

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje OE Murska Sobota, smo skupaj s preostalimi soorganizatorji, uspešno izpeljali še eno dobrodelno kolesarsko akcijo »Kilometri za življenje«. Aktivnost je bila ponovno izvedena v sklopu mednarodne akcije »Prekolesarimo svet«.

Zadnje posodobljeno: 20.10.2021
Objavljeno: 20.10.2021

Že tretje leto zapored smo v okviru dobrodelne akcije »Kilometri za življenje« poleg kolesarjenja ozaveščali prebivalce naše regije o pomenu duševnega zdravja in preprečevanja samomora ter jih spodbujali k večji telesni dejavnosti in gibanju.

Z zbiranjem kilometrov smo začeli 10. 9. 2021, na Svetovni dan preprečevanja samomora in jo končali na Svetovni dan duševnega zdravja, 10. 10. 2021. Zaradi lanskoletnega dobrega odziva in negotovih epidemioloških razmer, je akcija tudi tokrat potekala virtualno. Vse sodelujoče smo spodbudili, da kolesarijo v naravi ali na sobnem kolesu ter nam posredujejo dolžino prekolesarjenih poti. Poleg zbiranja kilometrov pa smo jih spodbudili tudi k posredovanju fotoutrinkov.  Utrinke in kilometre so lahko posredovali preko e-pošte ali FB strani Kilometri za življenje.

V celotnem obdobju akcije smo vsi sodelujoči kolesarji zbrali in v mednarodno akcijo »Prekolesarimo svet« prispevali kar 76.551,2 km. Veseli smo velikega odziva s strani kolesarjev, saj jih je pri zbiranju kilometrov sodelovalo več kot 200.

Zahvaljujemo se vsem soorganizatorjem in sodelujočim kolesarjem, ki so tudi letos pripomogli k temu, da smo akcijo uspešno izvedli in s tem prispevali k ozaveščanju o problematiki samomora, ter o pomenu duševnega zdravja in telesne dejavnosti.

Utrinke z akcije si lahko ogledate na našem FB in Instagram profilu »Kilometri za življenje«.

Organizatorji dobrodelne kolesarske akcije zbiranja prevoženih kilometrov so:

NIJZ  OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, zdravstveni domovi Murska Sobota, Gornja Radgona, Lendava in Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids Cycling Team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goričko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova, Športna zveza Murska Sobota in Razvojni zavod Občine Puconci.

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Nasveti za varno in veselo noč čarovnic

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno